Friday, 22 November 2013

Serius - Sebuah Lagi Produk Jual Agama : Aksesori Kereta Edition


Homai

Marilah menjual agama sedikit demi sedikit. Makin lama makin merebak dalam masyarakat.




Laporan asal M_Hafifi

49 comments:

  1. 1sssssstttttttttt!!!!!!

    ReplyDelete
  2. macam macam hal..

    ReplyDelete
  3. ayat selamat dy :"dengan izin allah"...

    ReplyDelete
    Replies
    1. habis tu xkan dgn izin kau pulak..

      Delete
    2. yg kau nk sentap pehallll laaa? shuhhhhh

      Delete
    3. btol la dgn izin Allah,xde izin Allah , xjd

      Delete
  4. admin...ayat al quran tu nak baca kat apa2 pun boleh..yang penting niat tu kerana Allah...xpayahla ko mcm nak mempersendakan hal ni...ko tu macam jahil sgt je...menyampah aku dgn admin ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi setiap hari masuk blog nih..
      fukimawati betol ko nih...

      beli arak tapi sebelum tuh baca bismillah..
      nak elak daripada kongsi air ngan setan katanya..
      tapi..pui

      sama laa konsep dekat sini.

      Delete
    2. ni lagi bodoh jahil...niat kerana Allah mestila perkara yang baik...yang kejadahnyer ko g kait dgn kencing setan tu...ko berpikir lagi jahanam mcm setan...ehhh...aku xsuka la org bengap mcm ko ni...bodoh xsudah...

      Delete
    3. anon 14.38-...aku pun Anon, cakap x senonoh pun shiok ni. Tapi aku takut kau tak ampun pulak.
      So ginilah...Jangan menjahilkan orang dan cakap dia persendakan agama. Macam mana pulak orang yg tegur benda ni, mempersendakan agama? Memang la "ayat al quran tu nak baca kat apa2 pun boleh..yang penting niat tu kerana Allah"...Tapi kalau kau baca atas benda lepas tu jual, boleh diragui niatnya chek oi. Tolong check video DRMaza pasal hal ini. Ayat Quran ni untuk amal, kaji, baca selalu. Bukan mintak orang baca atas benda, lepas tu beli benda tu. Tak pernah ada dalam hadis pun? Kalau Nabi ajar, tuh...sahabat yg memang jumpa Nabi tu, baca atas air zamzam, lepas tu jual. Takder pulak jadi gitu.
      Nak ajar orang pasal ni, baik ajar suruh amal ayat AlQuran. hafaz ayat2 yg sesuai, lepas tu amal nak naik kereta, nak belajar apa semua.
      Adooooyai.

      Delete
    4. peninggg ar die nieee...

      Delete
    5. yang beli barang2 ni jenis tak yakin bacaan ayat quran sendiri agaknya. Maklumla, jenis orang banyak dosa, pastu mintak orang2 alim doakan kat barang2 dia termasukla air ape bagai.

      Serupa pastor jual sijil pengampunan dosa je..

      Delete
    6. ko la yang banyak dosa dok ngata bukan2.

      Delete
  5. aku rasa anon 14:38 dealer minyak tu kot haha.meh sini gtau ayat apa yg dibaca kat minyak wangi tu.aku pun bole je bacakan sendiri :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. xder kena mengena...cuma aku nak perbertul sikit otak lembab korg ni...sikit2 nak kondem...nk kondem ade isi xper jugak...ni ckp mcm budak2 sampah...

      Delete
    2. kalau kau anon 14.38 tuh..sorry la beb. Kau nak betulkan orang, betulkan bahasa kau dulu. Lembab la, sampah la. Betul? Kondem ada isi xper? Kau boleh terima orang kondem kau, klu ada isi?

      Delete
  6. nak kondom yg dibacakan ayat suci Quran....moga terhindar dari jangkitan HIV dan STD, juga dengan izin Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko merapu apa setan?!

      Delete
    2. syukur...Islam semakin rosak. Dajjal semakin berkuasa. :)

      Delete
    3. anon 15:27 bercakap mcm xde agama..puii

      Delete
    4. bgsla, dgn izin Allah hilang barang ko buat selamanya pdn muka

      Delete
    5. saudara-saudaraku.


      وَذَرِ الَّذِينَ اتَّخَذُواْ دِينَهُمْ لَعِباً وَلَهْواً وَغَرَّتْهُمُ الْحَيَاةُ الدُّنْيَا وَذَكِّرْ بِهِ أَن تُبْسَلَ نَفْسٌ بِمَا كَسَبَتْ لَيْسَ لَهَا مِن دُونِ اللّهِ وَلِيٌّ وَلاَ شَفِيعٌ وَإِن تَعْدِلْ كُلَّ عَدْلٍ لاَّ يُؤْخَذْ مِنْهَا أُوْلَـئِكَ الَّذِينَ أُبْسِلُواْ بِمَا كَسَبُواْ لَهُمْ شَرَابٌ مِّنْ حَمِيمٍ وَعَذَابٌ أَلِيمٌ بِمَا كَانُواْ يَكْفُرُونَ
      (Surah al-An'am,ayat 70)
      Maksudnya :Dan tinggalkan lah orang-orang yang menjadikan agama mereka sebagai main-main dan senda gurau, dan mereka telah ditipu oleh kehidupan dunia. Peringatkanlah (mereka) dengan Al-Quraan itu agar masing-masing diri tidak dijerumuskan ke dalam neraka, karena perbuatannya sendiri. Tidak akan ada baginya pelindung dan tidak pula pemberi syafa'at selain daripada Allah. Dan jika ia menebus dengan segala macam tebusanpun, niscaya tidak akan diterima itu daripadanya. Mereka itulah orang-orang yang dijerumuskan ke dalam neraka. Bagi mereka (disediakan) minuman dari air yang sedang mendidih dan azab yang pedih disebabkan kekafiran mereka dahulu

      moga kita memperoleh manfaat dan shafaat

      Delete
    6. bangangnye Anonymous 22 November 2013 15:27

      Delete
  7. MACAM MANA ADA ORANG BOLEH TAK FAHAM LAGI NI?
    - kau meniaga barang, lepas tu kau baca ayat Quran tiup atas barang, sembil iklan kat orang ni barang ditiup Ayat Suci. Berkat ni.
    -maknanya barang kau lebih sikit dari orang...apasal? Sebab kena tiup ayat Quran.
    -bukan pasal lagi baik ke, bermutu lebih, lagi sedap ke, wangi ke, apa ke....tak. Tapi psl ada ayat Quran.
    kau nampak apa yg kau niagakan sekarang?
    -lagi satu, setakat yg pernah Nabi approve ialah tiup atas air. Itu pun takder pulak tiup atas air, lepas tu jual kat pasal Makkah / Madinah.
    -yg tiup atas minyak masak, air wangi, perfume, makanan, petrol apa semua ni, apa cer? Dah tu ada pulak kesannya...menghindari setan, selamat, apa semua. Walaupun ditambah kt hujung In sya Allah...tapi tetap tak ada trace dalil memang itu kesannya?

    Kalau kau nk kutuk aku, peminat si Obe ni kau punya pasal. Obe ni bagi aku, ada benda yg aku tak setuju langsung. Kadang2 rasa nak tumbuk. Tapi dalam hal ni, bagi aku, dia betul. sekian.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah... banyak dah org mempergunakan agama islam untuk kepentingan diri..... semoga mereka sedar perbuatan yang tak bermoral tu

      Delete
  8. Yang aku muskil, betul ker tukang buat tu baca ayat al-Quran kat minyak Wangi tu. Entah-entah pasang CD al-Quran jer kut. :(

    ReplyDelete
  9. jom melawat http://rahsiapemasaran.webs.com/

    ReplyDelete
  10. hukum alkohol dlm wangian x haram lah

    ReplyDelete
  11. Anon 14:38 ada lah kebodohan abadi berpisah tiada

    ReplyDelete
  12. Cari duit lebih? Klik ni dan daftar. Sgt mudahhttp://www.theweeklypay.com/index.php?share=103201

    ReplyDelete
  13. kalau taruk dekat saga test ANCAP dapat lima bintang ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. LANCAP...???
      capmelan..???
      masturbasi..??
      kocok..???

      Delete
  14. Chin pegang kepala aku dan aku dapat rasa pantat chin
    memang enak aku jilat pantat chin rasa airnya tapi aku masih teruskan hisapnya sampai aku puas. tapi sememangnya kalau jilat pantat memangnya tak pernah puas.
    chin kata "sudah lah Please masuk I"
    aku bangun dan menghalakan konek aku kearah pantat chin yang sedang menunggu
    Dengan slow aku masukkan kedalam pantatnya Chin merengek kesedapan dan aku terasa kehangatan pantatnya aku menyorong dan menarik konek aku dalam pantat chin .
    mata chin pejam. aku rasa nekmatnya tak terhingga
    aku terasa pula chin cuba mengemutkan pantatnya dan suaranya mengerang "Aghhhhh.." mungkin chin dah sampai Aku pun peluk chin dan deep kiss Chin dan kami bersatu atas dan bawah
    bila aku mendengar rentehannya dan terasa kemutannya pantatnya aku pun terasa nak terpancut dan tak sempat aku keluarkan konek aku tiba-tiba konek aku terpancut dalam pantat chin
    akupun teruskan lepaskan air nekmat dalam pantat chin dan aku biarkan konek aku berdiam lama juga dalam pantatnya
    sampai konek aku kecut sendiri.
    Bila dah lega akui bangun dan chin pun bangun pergi kebilik air dan dia keluar tanpa pakai towel
    tak tahan aku tengok chin yang berbogel aku tanya chin "Can we make love again please" Chin datang senmua pada aku dan bisik pada telinga "OK" but "after that I nak balik KB"
    Aku setuju maka aku teruskan peranan aku sekali lagi
    Kami deep kissing dan kali ini aku masukkan terus konek aku dalam pantat chin
    dah lama tu chin ajak tukar position chin nak duduk di atas
    kali ini kau rasa lagi sedap konek aku merasa dam mata aku dapat mengamati muka chin yang tengah syok mengenjut diatas aku.
    aku ramas tetek chin dan sesekali aku cuba menghisapnya sambil dia bekerja

    ReplyDelete
  15. zikir obe:

    obehuakhbar obehuakhbar obehuakhbar
    obehuakhbar obehuakhbar obehuakhbar
    obehuakhbar obehuakhbar obehuakhbar
    obehuakhbar obehuakhbar obehuakhbar
    obehuakhbar obehuakhbar obehuakhbar x33

    subahanobe subahanobe subahanobe
    subahanobe subahanobe subahanobe
    subahanobe subahanobe subahanobe
    subahanobe subahanobe subahanobe
    subahanobe subahanobe subahanobe x33

    ReplyDelete
    Replies
    1. astagfirullah..encik, kalau komen pun sila berpada-pada
      jgn smpai mempermainkan akidah..

      Delete
    2. en anon 22:59,jika hang islam,cuba mengucap sikit.benda ni boleh buat hang keluar dri islam.

      Delete
    3. ak rasa dh kluar secara otomatik, bkn nk mnuduh ape,
      tp dia ckp obehuakhbar, lebh kurang mksud obe Maha Besar la kn..sdgkn Maha tu hya utk Allah..

      Delete
    4. berdoa sajalah agar kita tidak tergolong dalam kalangan mereka yang menjadi kayu pembakar api neraka. moga Allah memberi hidayah dan petunjuk pada kita semua. Aameen.

      Delete
    5. antara batasan di dalam bergurau:

      Janganlah bercanda jangan mengandung asma Allah, ayat-ayat-Nya, sunnah rasul-Nya apalagi dengan maksud melecehkan Syariat Islam. Allah berfirman tentang orang-orang yang memperolok-olok sahabat Nabi dan ahli baca al-Qur'an yang artinya: "dan jangan kamu tanyakan kepada mereka (tentang apa yang mereka lakukan), tentulah mereka menjawab,"sesungguh nya kami hanyalah bersenda gurau dan bermain-main saja." katakanlah," apakah dengan Allah, ayat0ayat-Nya dan Rasul-Nya kamu selalu berolok-olok?" tidak usah kamu minta maaf, karena kamu kafir sesudah beriman." (At- taubah 65-66)

      bertaubatlah selagi nyawa masih dikandung badan.

      Delete
    6. datang dah orang gila buat benda bukan-bukan.

      Delete
  16. LARANGAN MEMPERSENDAKAN AGAMA


    CIRI ORANG YG MEMPERSENDAKAN HUKUM ALLAH :

    *merendahkan martabat islam sama ada dengan perkataan atau perbuatan
    *melanggar hukum syarak seperti tidak menunaikan solat dan sebagainya
    *anti hadis rasullullah s.a.w


    CONTOH PERBUATAN MEMPERSENDAKAN AGAMA:

    *bangga apabila melanggar larangan allah
    *memperkecilkan tuntutan agama
    *tidak bersolat
    *tidak membayar zakat
    *makan di khalayak ramai pada bulan ramadhan

    SEBAB ISLAM MELARANG MEMPERSENDAKAN AGAMA :

    *ia boleh membatalkan iman seseorang
    *ia boleh menjatuhkan martabat agama islam
    *mengelakkan umat islam dari melakukan perkara yang menyeleweng dari agama islam
    dgan sewenang-wenangnya
    *supaya agama islam dihormati oleh semua umat manusia

    FAKTOR MENDORONG KEPADA PERBUATAN MEMPERSENDAKAN
    AGAMA :

    *iman yang tidak mantap
    *pengaruh rakan yang melakukan perbuatan tersebut
    *tidak takut azab allah di hari akhirat
    *terpengaruh dengan kemewahan dunia yang menjanjikan kesenangan dan kemewahan

    LANGKAH UNTUK MENJAMIN KEUTUHAN UMAT ISLAM :

    *mempertingkatkan penguasaan dalam sains dan teknologi
    *memperteguhkan keupayaan ekonomi
    *memperkuatkan pertahanan negara
    *memperlengkapkan diri dengan pelbagai kemahiran hidup
    *menjana kematangan sahsiah

    ReplyDelete
  17. KALAU BELI MENDE NI SEKADAR NK KERETA WANGI TAKDE MASALAH BELI BNYK MANE PUN...YG JADI MASALAH BELI MENDE NI SBB NK DPT PERLINDUNGAN BUKAN DARI ALLAH...JATUH SYIRIK & DIMINTA MENGUCAPLAH SHADAH, INSAFLAH WAHAI MANUSIA.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails