Tuesday 30 September 2014

Serius Cool - J'ade : Kapal Dengan Garaj Simpanan Bot Terbina (16 Gambar)


Boatception

Jika anda kaya raya anda harus memiliki kapal mewah untuk menunjukkan status duniawi anda. Kapal mewah terbesar dunia kini ialah Azzam milik Khalifa Bin Zhayed Al Nahyan. Ianya sepanjang 180 meter. Tetapi Azzam tidak ada inovasi terkini kapal mewah iaitu garaj simpanan bot laju.J'ade ialah kapal mewah terkini sepanjang 60 meter yang mempunyai garaj yang boleh memyimpan bot laju sepanjang 8 meter. Ianya diperlihatkan di Monaco Yacht Show sekarang. Cool. Inilah boatception sebenar!
Sumber DesignBoom

3 comments:

 1. Padan muka obe kena saman.. dah kena saman baru post baik2

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kelajuan bot sebenarnya bergantung kepada kelajuan bisjut yg dijual dengan harga eksport pasaran dari negara kepulauan samoa.

   Ini kerana bisjut mengandungi logam anti oksida yang digunakan untuk populasi ikan yang telah diternak dengan proses baja tiruan untuk mempercepatkan proses tumbesaran bisjut & royi.

   Bisjut yang disadur dengan besi titanium dari enjin bot kaya dengan vitamin C, mempunyai kandungan serat yang tinggi. Selain itu, ia juga mengandungi air, protein, lemak, serat, zat besi, fosforus, kalium, kalsium, natrium, niasin, riboflavin, tiamin, karpain, karposid, mirosin, papain dan pektin. Bisjut juga boleh dimakan bagi melawaskan perut bagi sesiapa yang mempunyai masaalah sembelit.

   Kandungan papain dalam bisjut juga amat berkesan untuk melancarkan fungsi enjin bot. Bagaimanapun jika penggunaan bisjut terlalu banyak ia boleh jadi berbahaya kerana ia akan mengakibatkan bot kekurangan zat besi yg sekaligus tidak boleh digunakan untuk perlumbaan di litar sepang.

   Bisjut tulen mengandungi dekstrosa, karpain, karbohidrat, serat dan kalsium. Suhu optimum bagi enjin bot adalah antara 25 C sehingga 28 C dan tiupan angin pula tidak melebihi 15 km/jam. enjin kereta memerlukan air di antara 1,500 sehingga 2,500 mm/tahun. Walaupun begitu, ia tidak dapat bertahan dalam keadaan terendam yang melebihi 2 jam. Bisjut pula sesuai ditanam di tanah yang bertekstur lempung berpasir dan keadaan tanah yang peroi. Keadaan enjin bot pula hendaklah rata dan beralun kurang daripada 12 peratus. lebar enjin kereta yg sesuai adalah 2.5m x 2.5m dengan kepadatan 1,600 ekar. Bagi sistem bisjut pula, jarak bot yg dipandu yang sesuai adalah 3m x 3m dengan kepadatan 700 sehingga 900 persegi. Bisjut diadun bersama-sama dengan campuran enjin kereta, baja fosfat, kapur, baja organik dan carbofuran.

   Selain itu, enjin bot memerlukan air sebanyak 8 sehingga 12 liter sehari bagi memastikan pertumbuhan bisjut yang baik.

   Nak bisjut?
   Nak 10K?

   Delete
 2. [ seksa ] Nora Danish sanggup block peminatnya kerana komen sebegini.... memang patut pun...... http://fzzj.sharethisstory.net/my-809630-5856

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails