Thursday, 31 January 2013

Serius LOL - Poster Parodi Anti Imigran United Kingdom (12 Gambar)


Dont Go To UK!

Kerajaan UK sedeng mempertimbangkan kempen iklan bernada negatif bagi tidak menggalakkan kedatangan imigran Romania dan Poland ke UK. UK sekarang dipenuhi imigran negara Eropah timur ini sehingga mengakibatkan rakyat UK kehilangan kerja. Disamping itu golongan imigran dikatakan membebanani sistem kesihatan percuma UK. Kini terdapat 245 000 imigran dari Romania dan Poland di UK dan jumlah mereka dianggarkan akan mencecah 400 000 dalam masa bertahun-tahun lagi. Dengan masalah ekonomi yang masih belum selesai kempen negatif ini diharap dapat menukar fikiran imigran dari berpindah ke UK.

Kempen ini walaupun masih belum dilancarkan mendapat tentangan pembangangkang yang merasakan kempen ini tidak akan berjaya. Kempen memburukkan UK untuk mengelakkan imigran dirasakan membazir. 

Pembaca akhar The Guardian kemudian diminta oleh akhbar liberal ini untuk menghasilkan poster parodi untuk kempen ini. Hasilnya ialah di bawah. LOL

Thanks @Smamat for the tip
Laporan asal Guardian

13 comments:

 1. malaysia boleh buat ni..semua wanita malaysia spt rosmah, tiada hot babe..

  ReplyDelete
 2. wtf pembangangkang, my brain explode

  ReplyDelete
 3. malaysia xde buat poster anti imigran indon ke?

  Btw ini PELUANG TERAKHIR!!! Jom join Contest yang sangat mudah kat SINI dan menangi wang tunai segera.

  ReplyDelete
 4. 1. poster last cool message dia. haha

  sesuai buat kat malaysia.

  2. daily mail=harian metro uk

  har har har

  ReplyDelete
 5. Masih ada gak yang bangga kata " I nak pindah UK". Kat sana best. Rupanya UK punya orang tak suka imigran. Dia duk terhegeh-hegeh nak ke sana. Huhuhuhu.

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails