Tuesday, 28 April 2015

Serius LOL - Iklan Yang Tidak Sesuai Dengan Laman Web


Hahaha

Hahaharam! Ini mesti masa setup iklan tak ban certain types of adverts ni.


Serius LOL - 8 Kenyataan Kurang Bijak Yang Pernah Diucapkan Ratu-Ratu Cantik


Derp!

Minggu ini hebot cerita peserta Dewi Remaja tak tahu apa itu GST. Jangan marah kerana Tun Mahathir sendiripun tak paham GST. Yang paham hanya Ahmad "CGPA 3.85" Maslan. Mari tengok beberapa lagi kenyataan kurang genius yang diberikan oleh ratu cantik apabila ditanyakan soalan intelektual. 




Serius Cool - Supra Paul Walker Dari Filem Fast And Furious Boleh Anda Miliki (11 Gambar)


So 2000's

Selepas filem Fast and Furious menjadi sleeper hit pada tahun 2001 berbondong-bondong mat kereta mengidam kereta Toyota Supra. Semua perasan mereka adalah Brian O'Connor lakonan Paul Walker. Semua kereta walaupun Proton Saga diubahsuai dengan sticker dan spoiler sebesar meja kantin. You know what? Toyata Supra that started it all kini boleh anda miliki. Ini adalah kereta sebenar yang digunakan oleh Walker di dalam filem FnF asal. Ia dilelong pada harga sekitar USD 150 000. Jika anda mahukan kereta yang pernah dimiliki Paul Walker now is the time to bid.



Serius Cool - Figura Aksi Walter "Heisenberg" White Yang Realistik (10 Gambar)


Say my name!

Siri Breaking Bad mungkin sudah tamat tetapi kami masih menonton siri TV yang epic ini sehingga hari ini. Watak Walter White yang semakin fakap dengan setiap musim baru sangat menyentuh jiwa kerana lakonan Brian Cranston yang lagendary. Kini adan boleh memiliki figura aksi tokan dadah paling cool dalam sejarah dunia. Figura setinggi 12" ini dihasilkan oleh Threezeros. Harga jualan ialah HKD 1150 (RM 530) . Do you think I want it? You god damn right!



Serius - Ibu VS Bibik : Kenapa Kita Harus Habiskan Lebih Masa Dengan Anak-Anak


Power

Iklan yang sangat power dari Singapura tentang hak memberikan masa rehat baik bibik-bibik. Mereka menggunakan anak-anak yang dijaga bibik to prove a point. Iklan ini sangat menyentuh. Sebagai full time stay at home dad saya berharap anak saya nanti akan rapat dengan saya dan saya tahu segala benda tentang princess saya. This video is awesome.


Serius Kreatif - 10 Poster Filem Popular Edisi Illustrasi Yang Menakjubkan


Amazing

Wow.Nampaknya bukan Mondo sahaja yang menghasilkan poster filem popular dalam bentuk illustrasi. Semua poster dihasilkan oleh Tomer Hanuka. Amazing



Serius Cute - Taylor Swift : Oh My! (8 Gambar)


My My

My oh my Tay Tay semakin comel. Dari penyanyi rambut kerinting selekeh kini dah jadi hot stuff. Syukur!



Wednesday, 22 April 2015

Serius Sadis - Empat Bulan Selepas Banjir Besar Pantai Timur : Apa Nasib Mangsa?


Ini Malaysia!


Dah empat bulan. Ramai masih duduk dalam khemah. Kesian juga. Kerajaan negeri dan kerajaan pusat tidak berkoordinasi dengan baik. Yang jadi mangsa ialah rakyat. Nasib baik ada yang masih lagi membantu dan ke kawasan terjejas bagi bantuan. Bagi NGO yang buat benda ini terima kasih pasal membantu rakyat. Anda penyelamat Malaysia sebenar.

Thanks @Onionymous




Serius Cool - Brody : Kerusi Pejabat Yang Memastikan Keselesaan Dan Privasi (16 Gambar)


Nice One

Apabila di pejabat anda biasanya diberikan kubikel lengkap dengan komputer untuk bekerja. Rekaan kubikel yang digunapakai sekarang sudah ketinggalan zaman kerana direka sekita tahun 1960an. Brody ialah rekaan kubikel merangkap meja kerja untuk pejabat moden. Ia mempunyai meja untuk komputer riba boleh laras lengkap dengan pemegang tablet dan telefon pintar. Alas kaki turut disertakan bagi membolehkan pekerja melunjurkan kaki ketika bekerja. Ia boleh dipasang secara bersiri di dalam pelbagai konfigurasi. Skrin lutsinar boleh dipasang sekiranya anda memerlukan privasi. Ini memang meja kerja yang sangat sylo dan pada masa yang sama comfortable as hell. 



Serius Genius - Cara Paling Kejam Untuk Menghukum Pasangan Yang Curang


iOWNED!

Oh My God...... ini ........ini........... ini kejam tetapi sangat sesuai dilakukan kepada pasangan yang curang dalam perhubungan. BRB nak nangis tengok. 


Serius Konsep - Chevrolet-FNR : Konsep Kenderaan Memandu Sendiri Masa Hadapan (8 Gambar)


Vroom

Pemanduan sendiri oleh kenderaan pintar ialah sesuatu yang kami mahukan sejak semalam. Kereta pintar lebih pandai memandu dari manusia kalau di Malaysia. Di negara kita ini bagi signal tak bagi jalan. Tak bagi signal kena maki fak apa semua pasal memandu macam nakharomz. So hanya penggunaan kereta yang dikawal oleh komputer masalah pemanduan macam otak sebesar Amoeba boleh diselesaikan. Ini ialah konsep kereta masa hadapan dengan pemanduan automatik oleh Chevrolet. Chevrolet FNR diperlihatkan di Shangai Motor Show dan turut mempunyai sistem tujahan elektrik. Nice.



Serius Kreatif - 12 Lukisan Adiwira & Adiwirawati Komik Oleh Greg Horn Yang Realistik


Art


Greg Horn ialah pelukis cover komik barat yang terkemuka. Beliau pada asalnya menghasilkan lukisan realistik menggunakan air brush tetapi kini berubah sepenuhnya kepada penghasilan karya digital. Setiap karya beliau nampak cool as hell kerana pose yang dinamik dipadankan dengan karya hampir photo realistic. Awesome art!


Tuesday, 21 April 2015

Serius Hot - Blake Lively : Masih Lagi Hot (8 gambar)


Blaku Liveley

Ah Blake Lively, the lucky girl who is married to Ryan Reynolds. Dammit dia adalah Green Lantern dan Deadpool at the same time! Sungguhpun baru bersalin Disember lalu Blake Lively kini kembali hot stuff. Untunglah ada personal trainer!



Serius - #PSA : Rogol Adalah Rogol - Jangan Cari Alasan


Apakah Rogol?

Jangan cari alasan nak merogol bero!


Monday, 20 April 2015

Serius Cool - Rekaan Kasut Tinggi Cetakan 3D (10 Gambar)


Bizarro

Cetakan 3D ialah teknologi yang semakin berkembang pesatl. Di China sudah ada sebuah kereta yang dibina sepenuhnya menggunakan cetakan 3D. Sementara itu pihak berkuasa pula risau teknologi ini digunakan untuk mencetak senjata api dengan mudah. Tetapi dunia fesyen juga tidak mahu ketinggalan dan kasut tinggi moden yang dicetak sepenuhnya menggunakan cetakan 3D sudahpun dihasilkan oleh United Nude dengan rekaan oleh pereka terkenal seperti Zaha Hadid. Memang out of this world dan sungguh Lady Gaga. 


Serius Hot - Natalie Dormer : All Hail Queen Margaery Tyrell (12 Gambar)


Oh Yes

Queen of The Rose. Margaery Tyrell mungkin tiada naga untuk ditunggang. Tiada kekayaan seperti Lannisters tetapi beliau ada kencantikan yang menjadikan beliau Permaisuri sebanyak tiga kali. Natalie Dormer ialah pelakon yang menghidupkan watak Margaery dan beliau adalah hot. All hail!



Serius Cool - Transforfun : Mainan Seumpama Transformers Diperbuat Daripada Kayu (8 Gambar)


Cool


Mainan Transformers diperbuat daripada besi dan plastik. Ianya tidak sesuai dimainkan oleh kanak-kanak kecil kerana bahaya tercekik dan ditikam. Menyedari masalah ini Transforfun dihasilkan oleh Ban Yue Studio. Mainan kenderaan kayu yang biasa dimainkan oleh kanak-kanak boleh berubah sama seperti Transformers sebenar. This is fun!



Serius Cool - 12 Lukisan Pesawat Klasik Oleh Romain Hugault Yang Cool


Art!

Kami seorang airplanefag. Mana-mana pesawat perang yang wujud akan menjadi kegemaran kami terutamanya dari zaman Perang Dunia Kedua. Romain Hugault ialah seorang artis dari Perancis yang juga meminati pesawat klasik. Lukisan pesawat beliau bukan sahaja cantik tetapi nampa dinamik. 



Serius Kreatif - 14 Lukisan Bangunan Fantasi Senggama Minda Matthew Borrett


Awesome!

Matthew Borrett ialah seorang illustrator yang berasal dari Kanada. Beliau menghasilkan lukisan bangunan fantasi senggama minda hanya menggunakan pensel. Amazing artwork



Serius Kreatif - Dam Curry Rice : Empangan Kari Diperbuat Daripada Nasi Di Jepun (11 Gambar)


Nampak Delisyus

Nasi Kari Empangan..... ini mungkin boleh menjadi makanan hipster baru di Malaysia selepas pisang goreng cheese, durian crepe dan burger bakar. Nasi kari empangan ialah makanan yang popular di Jepun. As the name suggests, nasi ini dihidang dengan kari di dalam mangkuk. Nasi dibentuk untuk menjadi empangan di dalam mangkuk bangi mengelakkan kari bercampur dengan makanan lain. Sangat cool dan brilliant. Idea lain yang boleh dilakukan ialah sate empangan. Nasi himpit disusun macam The Wall menentang The White Walkers di Utara Westeros dengan kuah kacang di pisahkan dari sate. This should be great. BRB opening hipster kedai nao.



Serius Cool - Sarikata Asal Video Lelaki Sepanyol Ketawa


Oh

Video viral lelaki Sepanyol ketawa tak henti-henti digunakan sebagai parodi Macbook 2015 dan juga GST. Ini ialah video asal dengan sarikata bahasa Sepanyol yang asal. Akhirnya baru paham apa yang digelakkan. 


Saturday, 18 April 2015

Serius Fakta - 11 Cukai Yang Lebih Tak Munasabah Dari Cukai GST Malaysia


Cukai!

Cuka GST dah berkuat kuasa lebih dua minggu dan orang ramai masih lagi butthurt. Oleh itu mari lihat 11 lagi cukai tak masuk akal yang pernah dikenakan di seluruh dunia. Seriously cukai kencing?



Serius Kreatif - 13 Ukiran Wifeframe Kayu Objek Harian Oleh Janusz Grünspek


Awesome

Wireframe ialah lukisan outline sesebuah objek 3D di dalam komputer. Kalau anda biasa bermain dengan program 3D Studio Max dan MAYA, wifeframe sesebuah objek yang cuba anda hasilkan adalah pemandangan biasa. Bagi Janusz Grünspek, seorang artis yang berasal dari Jerman beliau mahu mahu melihat bagaimanakah rupa objek harian sekiranya ia wujud secara realiti di dalam mod wireframe. Have to say these are awesome!


Serius Kreatif - 8 Poster Filem Terkenal Edisi Piktogram


Sweet

Nak beli semua. Adakah anda boleh meneka poster filem di bawah hanya dengan melihat piktogram minimalisnya? Kesemua poster ini dihasilkan oleh Victor Hertz.



Serius Klasik - Surcouf : Kapal Selam Aneh Perang Dunia Kedua (15 Gambar)


Kapal Selam Dengan Kapal Terbang

Kapal selam digunakan sekarang bagi mengawal perairan negara secara tersembunyi. Ianya juga digunakan untuk tujuan risikan ketika Perang Dingin. Tugas utama kapal selam dicipta ialah menenggelamkan kapal musuh menggunakan torpedo. Ketika Perang Dunia Kedua, kapal selam U-Boat Nazi Jerman hampir menyebabkan Britain kelaparan kerana kapal kargo dari USA yang membawa bekalan ditenggelamkan oleh kapal selam Kriegsmarine.

Ketika Perang Dunia Kedua ada sebuah kapal selam aneh milik Tentera Laut Perancis. Surcouf aneh dan unik kerana mempunyai dua meriam berkembar 8 inci di dalam rudal berputar seperti kapal laut permukaan biasa. Ianya dikategorikan sebagai Underwater Cruiser kerana sistem persenjataannya yang aneh. Kapal selam Jerman hanya dilengkapi meriam 105 mm. Sebuah meriam Surcouf mempunyai peluru selebar 203 mm!

Apabila mula beroperasi pada tahun 1934, Surcouf ialah kapal selam yang terbesar di dunia dengan panjang 110 meter dan 9 meter lebar. Ia mempunyai ruang yang cukup untuk menyimpan sebuah kapal peninjau di bahagian dek belakang. Surcouf hanya dikalahkan dari segi saiz pada tahun 1944 oleh kapal selam kelas Sentoku Empayar Jepun yang berfungsi sebagai kapal selam pengangkut kapal terbang. 

Sungguhpun kelihatan bad ass ,Surcouf musnah dengan cara yang sangat sadis. Ia dipercayai dilanggar kapal kargo milik Amerika Syarikat secara tidak sengaja berhampiran Panama. Lokasi bangkai kapal selam gergasi dan unik ini masih tidak dijumpai sehingga sekarang.



Serius Cool - Trailer Batman VS Superman Dawn of Justice


Oh yeah!

Batfleck...........................


Serius Kreatif - 12 Gambar Perkahwinan Dalam Air Yang Menakjubkan


Underwater Hipsters

Banyak hamba Allah kini menawarkan perkhidmatan ambil gambar kahwin. Macam-macam style ada pada harga yang berbeza-beza. Ada yang cantik dan banyak juga yang WTFBBQ. Sekiranya anda mahukan wedding photo yang unik mungkin anda boleh menggaji pasangan Adam dan Shawn-Marie Ravazzano. Pasangan dari Hawaii ini terkenal dengan perkhidmatan mengambil gambar perkahwinan di dalam air. Nampak sangat surreal dan cantik. Kalau tak reti berenang jangan cuba ya. 



Serius Cool - Boeing 787-9 Dreamliner Edisi R2D2 (7 Gambar)


Deet deet doot

Kegilaan terhadapa filem Star Wars The Force Awakens meningkat semalam dengan trailer kedua filem sambungna kepada dua Trilogi Star Wars sebelum ini. Selain trailer pesawat Boeing 787-9 Dreamliner milik All Nippon Airways dengan rekaan luaran seperti R2D2 turut diperlihatkan. Pesawat ini akan mengekalkan rekaan Astrodroid terkemuka ini sehingga 2020, tahun keluarnya episod 9 Star Wars. Nampak cool. Malang sekali hologram projector, tempat simpanan Light Saber dan rocket booster not included.



Monday, 13 April 2015

Serius Cool - Kapten Nilofar Rahmani : Juruterbang Wanita Pertama Afganistan Dalam Masa Tiga Dekad (11 Gambar)


Respect

Sebelum ini kami paparkan Bripda Nina Oktoviana (22), anggota pasukan komando anti keganasan di Acheh dan Ayesha Farooq (26), juruterbang pesawat tempur di Pakistan. Mereka membuktikan berhijab bukan halangan untuk berbakti di kepada negara. Hari ini mari lihat Kapten Nilofar Rahmani (23) yang merupakan wanita pertama menjadi juruterbang untuk Tentera Udara Afganistan dalam masa 30 tahun. Ketika era pemerintahan kerajaan boneka Soviet dahulu ada wanita dibenarkan bertugas di dalam tentera udara. Tetapi selepas perang meletus golongan wanita terpinggir dan kemudian dihalang bersekolah. 

Nilofar Rahmani ternampak iklan pengambilan juruterbang wanita 5 tahun yang lalu. Bapa beliau mahu menjadi pilot semasa muda tetapi kini sudah tua dan menggalakkan anak perempuan beliau untuk mencuba. Pada tahun 2012 beliau menerima sayap penerbangan dan mencipta sejarah. Sungguhpun begitu keluarga beliau seriang diugut oleh anggota Taliban kerana berani menentang stereotaip wanita tidak boleh menyertai pasukan tentera. Good job!



Serius VS - 16 Muka Seleb Semasa Muda VS Muka Mereka Sekarang


OLD

We all get old. Kami sendiri dah gemok cam taik sejak jadi oldfag. Ini ialah perubahan wajah seleb hensem dan jelita yang kini nampak macam mumia.



Serius LOL - Persembahan Paling Tidak Disangka Dari Filipina


Trap!

Trap trap trap. LOL.

Serius - Apabila Golongan Transexual Perlu Melapor Diri Untuk Khidmat Negara Di Thailand (15 Gambar)


Aroi

Di Thailand pemuda berusia 21 wajib berkhidmat selama 2 tahun di dalam National Service. Kesemua pemuda akan menerima arahan melaporkan diri mereka walaupun mereka seorang transexual ataupun Kathoey. Ketika proses laporan diri mereka akan memakai pakaian wanita kerena mereka merasakan diri mereka adalah wanita. Biasanya kathoey akan dilepaskan dari berkhidmat selama dua tahun di dalam khidmat negara Thailand. Ada yang menyokong pelepasan ini kerana tidak mahu imej tentera Thailand dicemari oleh golongan pondan. Ada juga yang merasakan ini adalah tidak adil kerana jika mereka masih lagi lelaki mereka seharusnya wajib berkhidmat kepada negara. Apa pendapat anda? 



Serius Cool - 14 Gambar Rekaan Mewah Pesawat Boeing 787 Drealiner Sesuai Untuk VVVIP


SWEG

Tempohari kami paparkan hiasan dalaman pesawat Presiden Vladimir Putin. Hari ini mari lihat rekaan dalaman untuk pesawat Boeing 787 Dreamliner yang lebih mewah dan mengagumkan. Nampak seperti istana terbang dan lebih mewah dari rumah kami. Pesawat 787 Dreamliner pada asalnya direka untuk membawa sehingga 335 orang penumpang. Setiap pesawat dijual pada harga USD 297 Juta ( RM 1.09 Billion) sebuah. Dengan rekaan seperti ini anda dapat terbang dengan penuh bergaya. 




Serius Cool - MB&F Melchior : Jam Meja Bernilai RM128 000 (10 Gambar)


SWAG


Dua hari kebelakangan ini kami lihat ramai orang berkongsi grafik jam tangan milik pemimpin UMNO seperti Dato Seri Najib, Khairy Jamaluddin dan Muhyiddin Yassin. Setiap jam tangan mereka bernilai lebih dari RM 150 000 seutas. Rasa macam membazir sahaja apabila difikirkan jam meja gergasi berbentuk robot MB&F Melchior dijual pada harga hanya RM 128 000 sebuah. Jam meja mewah ini adalah keluaran terhad dan hanya 99 akan dihasilkan. Ia seberat 6.4 Kilogram dan setinggi 33 sentimeter. Ia mampu berfungsi selama 40 hari sebelum perlu dikunci semula. Nampak sangat bad ass. Sekiranya kami kaya raya dan lupa asal usul jam meja robot  MB&F Melchior akan kami beli dan letak di dalam tandas sebagai tanda keangkuhan dan haloba kami kelak. 




Friday, 10 April 2015

Serius Cool - 12 Poster Lengkap Avengers Age Of Ultron


1 Mei

Sekuel kepada The Avengers akan muncul 1 Mei ini dan berikut ialah kesemua 12 poster watak utama yang menjayakan Avengers Age of Ultron. Awesome!



Serius Cool - Halfbike II : Basikal Yang Ditunggang Berdiri (8 Gambar)


Anjakan Paradigma

Basikal sudah wujud selama ratusan tahun dan rekaannya tidak mengalami perubahan yang drastik sejak dari dulu. Tetapi dengan Halfbike II rekaan basikal moden ini memerlukan anda menunggangnya secara berdiri. Basikal roda tiga ini mempunyai satu roda besar di hadapan dan dua roda kecil di belakang. Untuk mengawal arah tunggangan anda perlu menggerakkan badan kekiri atau ke kanan. 

Basikal ini boleh dilipat bagi memudahkan anda membawanya kemana-mana. Menuggang secara berdiri ini memerlukan lebih banyak tenaga dan seterusnya membakar lebih banyak lemak. Harga jualan ialah USD 350 (RM 1273) sebuah. 


Serius Mashup - Mashup Lagu Dari Video Game Volume 1


Nostalgia Overload

Ah yes some goold old fashion 8 bit and 16 bit song mashup! Nice one. Terasa muda balik!


Thursday, 9 April 2015

Serius Konsep - Bangunan Pencakar Langit Dibina Di Dalam Bekas Kuari Marmar Ipoh (7 Gambar)


Idea Menarik

Jika anda memandu dari Kuala Lumpur ke Pulau Pinang anda dapat melihat kuari marmar di sekitar Ipoh.Kuari terbuka ini bukan sahaja hodoh tetapi nampak menyedihkan kerana ia merosakkan pemandangan indah bukit batu kapur sekitar Ipoh. Selepas habis dilombong kuari ini akan terdedah kepada luluhawa dan anda dapat melihat bukit togel dari puluhan kilometer jauhnya. 

Konsep mengitar semula kuari marmar menjadi kawasan kediaman di bawah dihasilkan oleh dua orang arkitek Malaysia Jethro Koi Lik Wai dan Quah Zheng Wei untuk pertandingan EVOLO 2015. Bangunan di bina di dalam ruang kosong yang ditinggalkan oleh marmar yang telah dilombong. Bangunan ini bukan sahaja dapat mengurangkan kesakitan mata melihat lombong terdedah, malah mesra alam kerana akan ditumbuhi pohon-pohon hijau. Nice concept!



Serius Kreatif - P M Ice Cream : Konsep Aisrkim Untuk Wanita Ketika PMS (10 Gambar)


Emo!

Wanita ketika PMS akan mengalami gangguan emosi yang sukar untuk diramal. Oleh sebab itu ada yang makan aiskrim untuk mengurangkan mood swings. Ini memberikan idea kepada Parker Jones untuk menghasilkan konsep P M Ice Cream untuk wanita PMS. Setiap rekaan packaging PM Ice Cream ini disertakan dengan amaran tahap emosi wanita ketika PMS. Ada perisa I Think I'm Dying, Don't Come Near Me dan I Need Some More. Brilliant! Versi lelaki pula please. Kalau lelaki perlu ada perisa "Sorry Team Gua Kena Titik So Nak Makan Aiskrim Dalam Gua", "YNWA : Tak Akan Menang Liga" dan "Jose : Special Ice Cream". 



Serius - Fiat 550 Italia : Fiat 500 Dengan Enjin V8 Ferrari (10 Gambar)


Damn Son!

Fiat Abarth 500 ialah kereta mini idaman kami. Kecil tetapi stylo dengan rekaan retro cool.  Walaupun kecil ianya sebuah pocket rocket dengan enjin 1.4 Liter 180 kuasa kuda. Yep! Tetapi bagi pereka Lazzarini Design kereta kecil ini masih boleh ditambah kegilaannya. Mereka memasukkan enjin V8 F136FB  Ferrari F430 Spider ke dalam Fiat Abarth yang mampu menghasilkan 5550 kuasa kuda. Kereta konsep one off ini akan dijual pada harga USD 550 000. Time for Perodua MyVi dengan enjin Ferrari pula untuk pasaran Malaysia!



Serius Cool - Agabag : Beg Tangan Yang Diperbuat Daripada LEGO (17 Gambar)


Style

Lego sudah kami lihat digunakan sebaga bahan biaan pencetak 3D dan Robot. Tetapi bagi Agabag, bongkat plastik ini turut boleh digunakan bagi mencipta beg tangan dan wallet yang menarik. Kepingan Lego disusun menjadi beg tangan pelbagai saiz. Sangat cantik dan kreatif. Kerana setiap beg adalah one of a kind harga jualans setiap beg jualan mereka mencecah RM800 sebuah. More prestige than a Gucci bro!




Serius - Maslanzoned : Kesian Ahmad Maslan Hulur Salam Sultan Tak Sambut


OWNED

Keluar TV kata kenapa orang makan sardin? Kata sardin daging lama dan mahal tak apa pasal ikan fresh lagi murah lepas GST kata dia. Sekali huluq tangan tiga kali tak disambut. Sultan lagi sudi layan rakyat nak selfie. Maslanzoned!

Wednesday, 8 April 2015

Serius Kreatif - Botol Plastik Dikitar Semula Menjadi Kaktus Dan Bunga Tiruan (10 Gambar)


Art

Botol plastik adalah antara rekaan manusia yang paling merosakkan alam sekitar. Ia tidak terbiodegradasi dengan mudah dan pantas. Akibatnya ratusan tan plastik kini mencemari kawasan pelupusan sampah dan permukaan laut. Tahukah anda di tengah-tengah lautan Atlantik ada kawasan sampah plastik terapung dengan keluasan 700 000 kilometer persegi. Ini bersamaan dengan lei dari dua kali ganda keluasan tanah negara kita Malaysia.

Menyedari hakikat ini Veronika Richterová, seorang artis yang berasal dari Republic Czech mengitar semula botol plastik menjadi kaktus dan bunga tiruan. Ianya adalah kritikan terhadap pengurangan kawasan hijau dan pertambahan jumlah sampah di permukaan bumi. At least when the end comes, these plastic plants will survive!



Serius Cool - Masjid Sancaklar : Masjid Dibina Di Dalam Bukit Di Turki (11 Gambar)


Finished!

Tiga tahun yang lalu kami paparkan konsep rekaan Masjid Sancaklar yang dibina di dalam bukit. Masjid Sancaklar di Buyuk Cekmece Turki  ini direka olej firma Emre Arolat. Kawasan sekitar Buyuk Cekmece adalah berbukit bukau dan oleh sebab itu dari menarah bukit, masjid moden ini dibina di dalam bukit. Ruang solat terletak di dalam bukit dan hanya beberapa struktur utama masjid dapat dilihat di atas permukaan tanah. Pada musim sejuk kos untuk memanaskan ruang solat dapat dikurangkan kerana ia dipanaskan oleh haba terpendam dari bumi. Keseluruhan rekaan masjid ini mempunyai rekaan moden minimalis. Sekali lihat nampak seperti arca seni dan bukannya rumah Allah. Sangat nice!



Tuesday, 7 April 2015

Serius WTF - Dua Soalan #TanyalahUstaz Yang Paling Senggama Minda


What?

Gila kreatif punya soalan ni bro!



Serius Seleb - 15 Selebriti Popular VS Anak Perempuan Mereka


Genetik?

So adakah genetik diturunkan kepada anak mereka ataupun banyak genetik ibu? Lihat sendiri wajah anak perempuan selebriti ternama dunia vs muka bapa mereka. Anak Jack Sparrow memang anak bapak!



Serius Cool - Bell 525 Relentless : Helikopter VVIP Yang Mewah (11 Gambar)


Style

Bell 525 Relentless ialah helikopter yang direka untuk membawa 20 orang penumpang. Namun sekiranya anda tidak suka terbang seperti ikan sardin kini wujud versi VVIP dengan kesemua kemewahan dunia. Kabin seluas 88 kaki persegi helikopter ini kini menjadi limosin terbang dilengkapi kerusi kulit dan meja mesyuarat. Harga jualan Relentless versi VIP ialah hanya USD 15 Juta (RM 55) sebuah. 



Serius Cool - CPU Porn : 14 Casing CPU Yang Menarik


Awesome!

Time for some CPU Porn. Why? Because sebagai pengguna PC kesemua rekaan casing custom seperti di bawah kami hanya boleh mimpi untuk memilikinya kerana tak ada duit nak mod. 



Friday, 3 April 2015

Serius Cute - Mikuru - Gadis Comel Yang Sebenarnya Lelaki! (14 Gambar)


It's a TARP

Ini ialah Mikuru atau nama betul beliau Jason, seorang lelaki yang berasal dari Sweden. Dengan menggunakan teknik mekap beliau nampak lebih comel dari awek. Excellent work!



Serius LOL - Dalil Aqli Filem India Lebih Power Dari WWE Royal Rumble


Hahahaha

What the hell happened at 1:51 . Mind blown!


Serius Cool - Tasik Kayangan : Tasik Yang Dikatakan Paling Bersih Di Asia (10 Gambar)


Coron Filipina

Tasik Kayangan yang terletak di Pulau Coron, Palawan Filipina ialah tasik yang dinobatkan sebagai tasik paling bersih di Asia. Airnya jernih dan pada masa yang sama mempunyai warna kebiruan apabila dilihat dari jauh. Tasik ini adalah antara tarikan pelancong paling popular di Pulau Coron selain melakukan wreck diving kapal perang Jepun era Perang Dunia Kedua. Anda boleh berenang di dalam tasik ini ataupun menyewa bot buluh. Kedalaman tasik mencecah 45 kaki dan kerana air yang jernih anda boleh melihat sehingga ke lantai tasik. Kinda freaky. Kayangan ialah tempat tinggal bunian mengikut kepercayaan melayu. Yang pasti Tasik Kayanngan di Coron ialah tempat manusia biasa macam kita untuk melihat keindahan bumi ciptaan tuhan. Amazing!



Serius - Sami Shaolin Dilantik Menjadi Polis Pasukan Khas Di China (7 Gambar)


Wacha!


Selama ratusan tahu sami Shaolin dikenali sebagai warrior monks. Kalau baca komik Tony Wong mesti ada sami power yang menentang kejahatan dan apabila mati keluar Sarira. Whatever that thing is. Anyways akhirnya di China mereka melakukan kombinasa power Sami dan Polis. Sebanyak 48 sami Shaolin di Qiannan, Provinsi Guizhou dilatih untuk menjadi polis pasukan khas. This just makes so much sense dan pelik mengapa selama ini ianya tidak dilakukan. Selepas ini penjahat pastinya cuak kerana polis mereka mempunyai kung fu skillz.



Serius Kreatif - Poster Filem Dan Siri TV Popular Edisi Kartun Oleh Ale Giorgini (10 Gambar)


Art!

Ale Giorgini ialah seorang illustrator yang berasal dari Itali. Beliau menghasilkan poster filem-filem dan siri TV popular dalam bentuk kartun. Ada a hint of Picasso too dalam setiap lakaran poster beliau. Brilliant. 


Serius Cool - Konsep Subaru STI Performence (16 Gambar)


Vroom!

Jenama Subaru Impreza STI memang terkenal dikalangan kaki motor kerana persaingannya dengan jenama Evolution Mitsubishi. Di Pameran Kereta Antarabangsa New York minggu ini Subaru memperlihatkan evolusi jenama STI mereka dengan konsep Subaru STI Performance. Ianya sebuah Subaru BRZ Coupe yang diberikan sentuhan agresif. Ia diperkasakan enjin 2 Liter EJ20 dengan Turbocharger yang memberikan 300 kuasa kuda. Agak aneh melihat bukan Impreza menggunakan monicker STI. Then again even the Evos no longer looks like the Evo zaman Tommi Makinen that we fell in love with. Sometimes I think the changes are too drastic. Kami mahu Impreza dan Evo klasik kami kembali! 



Thursday, 2 April 2015

Serius - Wang Kertas RM100 Ini Dilelong Pada Harga RM 76 000


Kenapa?

Ayah saya seorang pengumpul wang. Beliau sudah mengumpul sejak di bangku sekolah lagi dan koleksi beliau amat menarik kerana kami dapat melihat evolusi wang kertas negara. Ada beberapa wang kertas di dalam koleksi beliau yang berharga. Tetapi tak ada satupun dapat menandingi harga sekeping RM 100 yang dilelong Bank Negara baru-baru ini. 

Wang kerta RM100 dengan nombor siri AA 8888888 ini berjaya dilelong pada harga RM 76 000. Ia adalah satu daripada 17 keping wang kertas yang dilelong oleh Bank Negara isnin lalu. Nama pembida tidak diumumkan tetapi beliau pastinya mempunyai bank disposable income kerana mampu membida setinggi ini. 





Sumber The Star

Serius Seleb - Hilary Duff Dengan Gaya Rambut Baru (11 Gambar)


Woah!

Seperti yang kami katakan sebelum ini fesyen rambut beruban kini adalah hot stuff. Kini Hilary Duff juga jump into the rambut nenek beruban bandwagon. Have to admity Lizzie McGuire nampak hot dengan gaya rambut baru ini. 



Serius Indo - Kapitalis Kematian : Bukti Warga Indo Paling Bijak Mencari Peluang Berniaga (8 Gambar)


Genius!

Seorang rakan pernah berkata kepada kami beliau tidak hairan melihat warga Indonesia di Malaysia yang dengan mudah berjaya dalam perniagaan sehingga warga Malaysia tutup kedai. Jika dibandingkan dengan tahap persaingan di sana, di Malaysia semuanya lebih mudah. Di Indonesia boleh nampak orang berniaga di atas jalan raya ketika lampu isyarat merah. Mereka pandai cari ruang untuk berniaga kerana kalau gagal memang tak boleh survive dan mati kelaparan.

Beberapa hari yang lalu kami paparkan cerita Selfie Tahap Arwah apabila peminat ambil selfie batu nesan pelakon komedi Olga Syahputra. Makan beliau masih lagi dilawati peminat yang sedih dengan kematian beliau. Kapitalis kematian dengan segera menemui cara nak buat duit denga menjual buah tangan allahyarham kepada pelawat yang datang. Ada piring foto dan juga keychain dengan wajah allahyarham dijual pada pintu kawasan perkuburan. Ini memang bijak cari ruang. Selain menjual buah tangan ramai juga yang menjual makanan dan minuman. Siapa kata "melayu" tak pandai berniaga dan kreatif?



Serius Cool - Figura Aksi Iron Man Mark VII Stealth Mode Edition (9 Gambar)


Nice

Kalau nak beli kesemua figura aksi Iron Man dari Hot Toys rasanya anda memerlukan bank akaun yang sihat walafiat. Ini sebuah lagi figura buatan mereka iaitu Iron Man Mark VII Stealth Mode Edition. Nampak semakin slick dengan warna hitam berkilat dan panel dada yang boleh dibuka. Dearie me waktu macam ini rasa menyesal tak jadi orang kaya. Kalau tak dah buat pre order. Kalau anda nak pre-order sila tunggu 8 April ini apabila Hot Toys melakukan pameran Avengers Age Of Ultron di Mid Valley. Yep mereka akan bawa kesemua figura aksi Avengers mereka di Kuala Lumpur. Sila jizz




Serius Cute - Ariana Miyamoto : Miss Universe Jepun Yang Dihina Kerana Separuh Kulit Hitam (13 Gambar)


Racism

Jepun ialah negara yang rasis. Jika anda mempunyai darah bukan Nipponputra anda akan terus dicop Gaijin. Jadi tidak mengejutkan apabila halfu (gelaran mereka berdarah kacukan) Ariana Miyamoto dinobatkan juara Miss Universe Jepun beliau menerima kritikan kerana dikatakan tidak cukup Jepun. Ariana mempunyai ibu berbangsa Jepun dan bapa berbangsa Afrika. Beliau mewakili Nagasaki dan kemenangan beliau menjadi bualan di Jepun. Ramai yang merasakan seorang halfu tidak layak memakili Jepun. For us she is cute as hell. Macam kes Maria Ozawa. Beliau cantik tetapi kerana beliau seorang halfu beliau sukar untuk berintegrasi dengan masyarakat dan akhirnya menjadi pelakon dewasa. 



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails