Thursday, 15 March 2012

Serius Shit - Purim : Perayaan Yahudi Mabuk Tahap Dewa (10 Gambar)


Yes.. perayaan Yahudi mabuk

Purim ialah sebuah perayaan yang disambut pada setiap hari ke 14 bulan Adar mengikut kalender Hebrew. Purim ialah sambutan memperingati Mordecai dan Easther yang berjaya menyelamatkan orang Yahudi dari dibunuh secara pukal oleh Perdana Menteri Haman di negara Parsi. Untuk meraikan hari tersebut orang Yahudi digalakkan untuk minum arak sampai lupa daratan. For once a year even Yahudi alim pun dibenarkan minum arak sampai mabuk seperti pelajar kolej swasta first year yang baru belajar clubbing lepas tu minum Black Label macam butoh. HAHAHA.

Jika anda ingat filem Ahmad Albab, ada dialog berbunyi "pakai baju macam Yahudi mabuk!". Aku rasa P Ramlee dan AR Tompel masa duduk Singapore pernah nampak orang Yahudi Singapore sambut Purim sampai terbongkang dekat Jalan Ampas!







Laporan asal Izismile

27 comments:

  1. perangai haram... ahhahaha...~~

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. kesan sampingan herpes simplex Type 1

    ReplyDelete
  4. haha...memang yahudi...

    http://ohsenyum.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. jap2..yahudi mmg rabun ke?..sume pakai spec

    jtxmalaysia.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. jd...pasni bole la aku cakap meleis yg mabuk2 kt pub sume cam yahudi je perangai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. "pelajar kolej swasta first year yang baru belajar clubbing lepas tu minum Black Label macam butoh"
      ini..ini...cial LOL

      Delete
  7. On a dark desert highway, cool wind in my hair
    Warm smell of colitas, rising up through the air
    Up ahead in the distance, I saw shimmering light
    My head grew heavy and my sight grew dim
    I had to stop for the night
    There she stood in the doorway;
    I heard the mission bell
    And I was thinking to myself,
    "This could be Heaven or this could be Hell"
    Then she lit up a candle and she showed me the way
    There were voices down the corridor,
    I thought I heard them say...

    Welcome to the Hotel California
    Such a lovely place (Such a lovely place)
    Such a lovely face
    Plenty of room at the Hotel California
    Any time of year (Any time of year)
    You can find it here

    Her mind is Tiffany-twisted, she got the Mercedes bends
    She got a lot of pretty, pretty boys she calls friends
    How they dance in the courtyard, sweet summer sweat.
    Some dance to remember, some dance to forget

    So I called up the Captain,
    "Please bring me my wine"
    He said, "We haven't had that spirit here since nineteen sixty nine"
    And still those voices are calling from far away,
    Wake you up in the middle of the night
    Just to hear them say...

    Welcome to the Hotel California
    Such a lovely place (Such a lovely place)
    Such a lovely face
    They livin' it up at the Hotel California
    What a nice surprise (what a nice surprise)
    Bring your alibis

    Mirrors on the ceiling,
    The pink champagne on ice
    And she said "We are all just prisoners here, of our own device"
    And in the master's chambers,
    They gathered for the feast
    They stab it with their steely knives,
    But they just can't kill the beast

    Last thing I remember, I was
    Running for the door
    I had to find the passage back
    To the place I was before
    "Relax," said the night man,
    "We are programmed to receive.
    You can check-out any time you like,
    But you can never leave!"

    ReplyDelete
  8. pic no 4 tu mcm dlm cite heri poter hikhikhik

    ReplyDelete
  9. entah.. na kate bodoh, tp.. banyak bace. diorg.. addict sgt ke dgn agme diorg sampai x ley na beze mane baek n burok? pelik betol lah diorg nih. pehallah na memabukkan diri. ape peddah yg dpt? can anyone explain this to me?

    ReplyDelete
  10. x perlu nk kata apa dh yahudi ni mmg dh mereka ni dah sesat lagi menyesatkan dn menyeleweng...syukur la jd seorang muslim

    ReplyDelete
  11. xpyh nk tau sgt tntg yahudi ni De' cipher..xpntg pn..fhami Quran dn amalkn skali lg bgus.

    ReplyDelete
  12. shalom alaichem serbanistas sekalian...

    ReplyDelete
  13. Kita kutuk2 yahudi padahal yahudi tu keturunan rasul muhammad juga dari bani haysim & milah ibrahim..emm

    ReplyDelete
  14. Kau jgn nak tunjuk bodoh sombong impiana, nak jd best konon.
    “Ibrahim bukan seorang Yahudi dan bukan seorang Nasrani, akan tetapi dia adalah seorang yang lurus lagi berserah diri dan sekali-kali bukanlah dia termasuk golongan orang-orang musyrik.” Ali Imran: 67.
    Yahudi adalah dr bani Israil (Yaakob a.s.); anak nabi Ishak a.s & cucu kepada nabi Ibrahim a.s.
    Rasulullah SAW dr bani Hasyim bersusurgalur dr nabi Ismail a.s. juga anak kpd nabi Ibrahim tp berlainan ibu dgn nabi Ishak a.s.
    Ape bendenye milah tu saiful...nama kueh ko ke??? Mila AF aku tau laaa..

    ReplyDelete
  15. "pelajar kolej swasta first year yang baru belajar clubbing lepas tu minum Black Label macam butoh"
    ini..ini..cial LOL!

    ReplyDelete
  16. buduh dan huduh bebeno ropenyeeeeeeerrrrrrrrrr
    owh jewwwBOO..

    ReplyDelete
  17. masa ni bagus kita bom dorang..eh..tp ni kan yahudi ortodoks..hurm..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails