Saturday, 14 January 2012

Serius Shit - Bila IFAGS Emo Tak Dapat Beli Iphone 4S Di China (11 Gambar)


Bodoh!

Ratusan IFags di Beijing mengamuk apabila iPhone 4S yang mereka mahukan tidak terjual selepas beratur sepanjang malam. Jualan telefon sampah ini dibatalkan kerana pihak pengurusan Apple Store Beijing risau dengan keselamatan pekerja mereka. Dianggarkan 2000 orang berkumpul sejak malam buta semata-mata untuk mendapatkan telefon terkini tetapi sebenarnya bangang keluaran Apple ini di China. Kebanyakkan yang beratur terdiri daripada mereka yang DIBAYAR untuk beratur dan kemudian akan menjual semula telefon tersebut pada harga yang lebih tinggi. Apple Store Beijing kemudian dilontar telur dan rusuhan hampir berlaku. Hanya apabila polis datang meleraikan keadaan barulah keadaan kembali normal

Iphone 4S. Tested it.. not impressed. I still dunno why motherfuckers would but that piece of shit when a Galaxy S II or the Galaxy Nexus is far superior in every shape, form and functionality.

Having said that tahukah anda 42% dari pembaca Blogserius menerusi peranti mudah alih menggunakan Android? 32% menggunakan iPad manakal 26% menggunakan iPhone. Yeah i just insulted the MAJORITY of my mobile browsing readers! LMAO







Laporan asal IBTimes

115 comments:

  1. they can easily get the knock offs for 50% less so why bother

    ReplyDelete
  2. Hahahaha.... bengong.. Aku pun dah test, Siri pun tak fully functional lagi kat malaysia. ;>_> Expected, though.

    ReplyDelete
  3. first bithaaas

    ReplyDelete
  4. cine mmg..pape gadget bajet dorg yg 'i must have it'

    ReplyDelete
  5. haha...kat The Village nih, lawa gle tempat ni..dpn sket ade Sex Shop..terkezut aku time tuh....,

    ReplyDelete
  6. giler taksub dengan iphone.

    "parking paling best"

    lawati blog saya

    ReplyDelete
  7. Bukan iphone dibuat di china ke?

    ReplyDelete
  8. iphone, cool and nice design apps, thats why. Even 3g is still reliable and high price now, LOLS

    ReplyDelete
  9. yup an overrated and overpriced phone...
    retina display stolen from lg and chips from samsung
    i don't know how this chinese people still want this shit from apple while their local company has already built more powerful and great device for far cheaper price

    ReplyDelete
  10. obefat babi punye reply button doesn't work. tolong betulkan la babi gemuk pemalas, konek gatal nak kawin je tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. iFags detected !

      Delete
    2. Bosan. Bosan. Semua nak jadi baik, semua nak jadik kesayangan orang. Siapa nak jadi jahat, siapa nak dibenci orang lain?


      Cakap yang betul, kena pangkah. Jadi straightforward, kena label takde adab. ABAH KAU! Kau tetap dalam golongan kau sendiri, tak pandang orang yang bukan dalam league kau. Cuit sikit, melentik-lentik jadinya. Berterabur ayat kau bagi. Kenapa? Tak boleh terima teguran? Tak tahan konsep hidup kau dikritik? Rugi, rugi. Kau dalam kerugian, kawan.


      Selamat Hari Raya Aidil Adha.

      Delete
  11. aku pon x paham pa yang menarik pasal iphone.samsung much better..*sigh*..

    ReplyDelete
  12. u said iphone is sampah and bangang. well im using iphone4 and im not found it sampah and bangang. depend on how u describe 'sampah' is.. ko boleh kata GS2 @ nexus 'superior in every shape, form and functionality' but i dun think so... iphone retina display still beats GS2 gay display..

    as i said depends on siapa yg pakai.
    pada aku SGS2 hp smartphone yg bodoh cam babi. body plastik murah.. tengok kotak dah tau nak tiru2 apple. cuba korang compare apps instagram ngan instaroid.. bodoh android nak tiru2 apps utk ios plak...

    aku suka pakai iphone sbb os yg stable. i made this comment on my iphone and i found this post offensive. its easier for me to update baca blogserius just one tap sbb aku buat shortcut blogserius.blogspot kat homescreen. im very dissapoint with you and im deleting my bookmark.

    fuck off you cheapo malays. if u cant afford something stop making fun of it. yes most readers read ur blog from android.

    as i said.. cheapo meleis... and im not butthurt. im already used to it..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ifags yang paling butthurts yang tak mengaku butthurts!!!android FTW!!

      Delete
    2. sakit jubo dikesan!

      Delete
    3. btol2!!aku sokong!sbnarnye depend pada sape yg gune.aku gune iphone sjak mule2 kluar lp.xde pn aku rse smpah.kpada yg PEMALAS,GEMOK,GATAL KONEK NAK KAWEN n ADE AWEK PAPAN je yg mnt android gay..bontot kurap OBEPIG!!

      Delete
    4. dude...dont cry...lulzz

      Delete
    5. Anon ultra ifag bhahaha
      Baru kene troll sikit da sakit bontot. Bodo

      Pegi bace just khai sane la...leh puji iphone berjemaah hahhaa



      Yg benar,
      Anon jugak

      Delete
    6. haha....pelik la padahal android tu byk ambik app store nye...mane2 enset same jer....tp aku percaye flash itu memberat kan that why jobs hate it....fuck malay yg tkder duit tk mampu pastu nk kutuk2 enset org yg mampu beli....pemikiran kanak2....go back to year 1800 la...

      Delete
    7. macam babi la ko bhai aku tengok, cedera jubor di kesan. llool

      Delete
    8. aduhh,pasal ini pon nk gaduh terasa?rilek sudahlah,
      bapak lemah mentaliti smpai nk kait2 cheapo2 meleis.dalam dunia nie,bukan kau sorg kaya,k?

      Delete
  13. 'retina display stolen from lg and chips from samsung'

    can you tell me what happened to LG now? and samsung still cant beat iphone retina display. WHY?? any answers androidfags?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok i'll tell u why..
      samsung is trying to be innovative and want to develop the amoled screen technology
      and btw most smartphone users from us has started to dump their precious iPhones and starting to move to android and peoples can't just choose one brand because android is open source and there is a variety of specs offered for their needs not like the iPhone which just a model a year and want people to use it and proud of their so-called perfect phone and there it is my explanation from Happy Android User btw i have been using iphone and dump it

      Delete
    2. i like ur comment babe..android users can download apps 4 free..not stinky iphone users..sume nk charge

      Delete
  14. biorlah dorang nak guna device apa pon...laen orang laen selera bai!

    ReplyDelete
  15. bodoh obe... cuba aku bagi ko iphone free ko kutuk ke tak...

    ReplyDelete
  16. samsung is much cooler than epal itelefon

    ReplyDelete
  17. reply button doesn't work. obegfat babi pukimak delete komen. lancau la nak kawin delete komen pandai tapi betulkan template tak pandai. butuh kau la obe

    ReplyDelete
    Replies
    1. berkemungkinan dengan perubahan terbaru reply button, timbull beberapa masalah... anon diatas maki terus macam la dia best sangat...

      adakah aku seorang menghadapi masalah ni atau tidak aku kurang pasti, tapi setiap kali aku bukak post, dia jadi terus turun sampai ke area nak komen... sangat best kalau anda seorng penggemar komen first/1st/1... tapi kalau aku nak baca artikel jadi susah and kalau nak tgk gambar kadang2 jadi spoiler.. nak kena skroll dari bawah keatas penat woh... tolong repair ye obe

      Delete
    2. adoi. aku tgk ifags kat malaysia ni pun nak jadi mcm ifags kt china. pasal hp pun nak gaduh2 ke? adoi. haha. ape la. buat malu je

      Delete
  18. obe adelah SI gemok awek keling yg mcm bagos.. tak mapu beli something yg majority mampu pakai pastu kondem sana sini hahaha

    ReplyDelete
  19. aduh,china dh byk fake iphone pun nak rebut lg haha

    ReplyDelete
  20. bhahaha! fuck is always epic!

    ReplyDelete
  21. Telephone sampah ni pun nak rebut2. Aku buat sendal pintu jer.

    ReplyDelete
  22. lg spectrum dah beat so called retina display tu. siri is just novelty app.

    ReplyDelete
  23. some barbarians them China man..oh i saw lots more barbarian anon here...

    ReplyDelete
  24. Masukkan kedua2 telefon pintar tersebut dalam taik, lepas tu cek yang mana dapat melekatkan taik paling banyak, guna weighing scale agar fair & square, itulah yang paling hebat & mempersonakan.
    fa

    ReplyDelete
  25. Ifon bodoh,aku pakai seminggu rasa terkongkong.nak blutooth file takleh,nak connect kat mana2 pc xleh,kena ada itunes.butoh gila babi.so fuck you apple n ifags

    ReplyDelete
    Replies
    1. jailbreak la bodo...

      Delete
    2. nak harap jailbreak ja? kalau senior citizen atau tok hang beli ifon,dia pandai ka nak jailbreak2 ni? BODOH. APPLE N USER DIA SAMA BODOH

      Delete
    3. tak mampu jgn pakai...bodoh....org amerika tu pakai rilex jer....tkder nk jailbreak nie...bayar jer....tk mampu pakai android kalo tk mampu gak nk beli sofware dye pakai 3310...men game ular sudah....fack malay nood org tu payah reke enset ko nk kutuk2...ko buat enset satu la...silap2 enset 3310 pon ko tk leh buat....

      Delete
    4. btol ke orang amerika tak jailbreak? ko org amerika ka? bongok!

      Delete
    5. BODOH GILA STATEMENT KAU??...kalo x reti pakai jgan pakai la saitan..macam bangang je otak..

      Delete
  26. nokia 3310 is way better.. all in one..

    ReplyDelete
  27. siri is a racist app.."she" couldn't understand malays,chinese or tamil..white power detected..KKK agenda..LOL!!

    ReplyDelete
  28. Fuck chinese... !! Fuck malay also.. Ur king is full of crap... Ur ulamak full of shit... And ur PM full of scandl

    ReplyDelete
    Replies
    1. better watch ur tone shithead

      Delete
    2. fucking keling butthurt kot..haha

      Delete
  29. ramai betul androidfags kat sini...iphone ftw yo

    ReplyDelete
  30. fuck la obe.. ckp mcm bajet bagus.. fuck fuck fuck!

    ReplyDelete
  31. Ramai nye sakit buntut.
    ifags tahi pun ramai.
    sampai ade nak delete bookmark?
    busuk punye ifags, dah sakit buntut tak mahu mengaku.

    ReplyDelete
  32. in the end, si gemuk ni jugak dpt byk traffic. androidfag mane nak ngaku hp bodoh tu byk problem. wei mangkuk, fyi, chip from samsung and display from lg are as supplier/maker/manufacturer. bodo la ko kalo buat phone tapi chip sume pun nak buat. tak sume company rajin mcm tu. kene la beli then assemble to create a superb device.

    anyway, ifag reply je korg cakap butthurt. hahahah. korang yg beriya2 nak android nampak bagus over iphone nape ek?

    JELLY? wakakakakakkaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Android banyak problem?

      I use it every day to the point of addiction.

      the amount of FREE apps are just overwhelmingly AWEEESOMEEEE

      Delete
  33. jap serious question jap kepada obe:
    ni mmg betul serius bukan troll atau soalan bodoh,
    aku just nak tanye je:

    -parents kau ni obe, tau tak pasal kau punya blog ni?
    (kalau dorang dah meninggal ke ape, mintak maaf sgt kalau soalan menyinggung perasaan)

    -kalau mereka masih hidup, dan TAK bace blog kau, pernah tak kau terfikir ape terlintas kat fikiran dorang bila baca post2 nukilan kau yang sememangnye ayat2 troll utk kasi orang terasa?

    -kalau mereka baca blog kau, pernah tak dorang tegur kau sebab post2 kau troll kadang2 melampau dan terlalu liberal. :)

    -kalau mereka dah meninggal, pernah tak kau terfikirkan perasaan dorang kalau tau anak dorang tulis nukilan yang sememangnye troll dan membawa kepada perbalahan negatif sesama masyarakat?

    sebab aku tanye ni bukan nak tunjuk aku bagus ke ape, tapi kadang2 aku bace BS ni, aku jadi hairan kenapa kau sengaja nak troll pembaca2 kau, nak buat dorang butthurt? adekah sebab kau nak dorang berbalah, lalu buat trafik blog kau laku? tak ke kau rasa duit yang kau dapat daripada niat kau nak kayakan diri kau ni satu hari nanti akan makan diri kau..

    kau dah lah nak kahwin, nak guna pon duit dari blog ni. (as you thanked your readers for visiting ur blog)

    memang lah duit kau, suka hati kau nak spend camne kan.

    tapi seeing it from my view, u are using that money yang kau harvest dari hatred pembaca2 kau.. dont you think karma is planning something big and bad for your future?

    all im asking is not for you to repent ke jadi serbanistas ke, im asking for you to appreciate your reader instead of trolling them.

    kau tau kan arwah firdaus heder meningal baru2 ni ramai orang tweet baik2 pasal arwah, suma orang sayang dia.

    cuba kau pikir kalau lah ajal jemput kau, ape rase2nye org ckp pasal kau.

    tapi maybe kau tak give a single fuck about what people say...so my worries is just a waste lah kan.

    good luck to you effi. wishing you the best in whatever path you choose in life.

    im a dear reader of your blog, i loved this blog, until suddenly you became a big ass troll (a worse kind, not funny kind) im not that satisfied as i did those years back.
    (aku tak butthurt sebab henset aku cikai je btw)


    as a friend, im just sayin. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. panjng giler krepek ko kt obe...wallah...mau ceramah pnjng2 record la..burn jual cd.

      Delete
    2. ntah..btol tu...blog die lantak r...bukan bapak die soh buat pun....yg xsuke blah je...bnyk bunyi lk..bnyk lg blog bunga2...lol

      Delete
  34. orang tua memang tak sporting, boring, emo. nuff said.

    ReplyDelete
  35. ikut ko la... duit masing-masing. nak beli phone mana2 pun sapa peduli. setakat pakai smartphone canggih manggih tp tak reti guna buat semak je. jgn lupa, otak pun kena smart jugak.

    Alang-alang pakai smartphone tu letak-letak la jugak Quran apps dlm tepon tu & baca.

    iPhone user

    ReplyDelete
  36. la... ramai gak sakai iphone kat china... malaysia pn bole thn gak

    ReplyDelete
  37. pembaca blog ni pun kebanyakannya bangang macam apek2 cina kat atas tu. benda remeh macam ni pun nk bergaduh.

    memang patut pun Obe hina mentaliti korang ni. Pemikiran sampah.

    ReplyDelete
  38. AnonymousJan 14, 2012 12:33 AM
    ikut ko la... duit masing-masing. nak beli phone mana2 pun sapa peduli. setakat pakai smartphone canggih manggih tp tak reti guna buat semak je. jgn lupa, otak pun kena smart jugak.

    Alang-alang pakai smartphone tu letak-letak la jugak Quran apps dlm tepon tu & baca.

    iPhone user
    Reply

    AnonymousJan 14, 2012 12:46 AM
    la... ramai gak sakai iphone kat china... malaysia pn bole thn gak
    Reply

    LahabauJan 14, 2012 02:44 AM
    pembaca blog ni pun kebanyakannya bangang macam apek2 cina kat atas tu. benda remeh macam ni pun nk bergaduh.

    memang patut pun Obe hina mentaliti korang ni. Pemikiran sampah.

    ReplyDelete
  39. LAHABAU KO YANG SAMPAH...
    TAU DAK SAMPAH2... SAMPAH2.. KENAPA2 LAHABAU SAMPAH... SAMPAH2...

    - OBE BUTLICKER DIE HARD FAN

    ReplyDelete
  40. Bodoh gaduh2 pasal phone.... bukan bawak mati pun.... jangan bising-bising.... bajet phone mahal2 phui...cakap jak lebih

    ReplyDelete
  41. AnonymousJan 14, 2012 03:54 AM
    Bodoh gaduh2 pasal phone.... bukan bawak mati pun.... jangan bising-bising.... bajet phone mahal2 phui...cakap jak lebih -- KAUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU DIAMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM!!! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko ni bangang xpandai guna reply eh? hahahahaha... bodoh tak boleh diajar.. hahahahhaha

      Delete
  42. aku beli iphone.. aku jual.. beli s2... pakai 3 bulan. aku menyumpah2.. sbb bateri cepat habes.. siot.. aku jual. beli 4s... xpelah siri tu tak guna pun. as long as. aku tak merapu memaki bateri abes.. hahahahahaha.....

    ReplyDelete
  43. obefiend tulis "Having said that tahukah anda 42% dari pembaca Blogserius menerusi peranti mudah alih menggunakan Android? 32% menggunakan iPad manakal 26% menggunakan iPhone". Means that Android users (42%) and ios (58%). So, berapa banyak pengguna Galaxy Tab? o.O

    ReplyDelete
  44. stupid sapa guna android...gth androidfags...copycat

    ReplyDelete
  45. 42% Android, 32% iPad and 26% iPhone. So the calculation is :
    42% Android and 58% using Apple product.
    How many people using Samsung? BODOH punya ADMIN. Samsung kuat ciplak Apple style. Lps tu nak saman Apple. Last2 kalah, device kena band kat beberapa negara. BODOH, BODOH, BODOH
    Buat research dulu sebelum tulis

    ReplyDelete
  46. LOL. Iphone users' butthurt comments made my day.

    ReplyDelete
  47. iPhone lagi best la. butoh apa Android best. iPhone ada siri kot. android ada apa?

    ReplyDelete
  48. Obe, ajar bakal bini kau pakai tudung dulu sebelum kau troll readers kau..ok..tq

    ReplyDelete
  49. Haters gonna hate..ahaha

    ReplyDelete
  50. apple->busuk
    android->tahan lasak
    :D

    ReplyDelete
  51. MEMANG DASAR MANUSIA KEPARAT. BILA TAK SUKA SESUATU, KUTUK HABIS2. KUTUK DEVICE TAKPE LAGI. NI SIAP KUTUK ORG YG GUNA SEKALI. TAK SUKA, DIAM2 SUDAH. LANTAKLA ORANG NAK GUNA APA PON. DUIT ATOK KO KE OBE? SAPA REPLY KAT KOMEN AKU NI CAKAP AKU BUTTHURT, ANAK HARAM. HAHAHA. TAPI OBE MMG ANAK HARAM PON

    ReplyDelete
  52. Apple = lazy
    Android = hardwoking
    Why i used apple? Answer: I don't even care about my laundry, why should i care to wash them.. (means.. i just want to use the apps..not to customize the phone)

    ReplyDelete
  53. bodohla kau obe,ayat tuh macam sial...samsung copy paste punye company...plastik!

    ReplyDelete
  54. Android is not peranti mudah alih la...its operating system....hater gonna hate!

    ReplyDelete
  55. SOUTHERN TERRITORY16 January 2012 11:28

    fool's,
    win or loose still dont get anything from it.in fact of attitude = science still win with 'move foward',people still kuno fight each other for nothing!

    next time buy for your own good don't bother other people say.your have your own brain and balls! use to it!

    if you got cool stuff! juz put beside your penis.your moron show off sucker bitch dick duck face!(tibe2)

    ReplyDelete
  56. SOUTHERN TERRITORY16 January 2012 11:39

    jd kpd mahluk2 yang pandai ckp atau reject hak org .xpyhlh pandai ckp je.sepanjang hidup ko pun apa benda teknologi pling cangih pnh ko buat.stakat kmhiran hidup KRT msak2 je..tlor hangus. bkn bpk ko buat pn benda2 ni suma what for ur guys fight for.hak? bkn korg dpt subsdi pn.so chill out la bro's & sis's & shemale's

    ReplyDelete
  57. bodoh ifag anon yg butthurt tu. ko kaya sgt ke bodoh?! beli iphone pon installment. lancau la ! puih! android fag pon beli cash la bodoh!
    bodoh mcm mak ko! babi!

    ReplyDelete
  58. obe pon satu bodoh! suke ati org la nk pkai ape. ko nk kutuk2 lak. cam ko pkai keta saga BLM tu la bodoh obe! saga BLM tu sucks! ko x nak cite lak? bodoh! pkai keta myvi lagi bagus dari BLM la bodoh! BLM ko tu sucks da la nk bwk ko yg gemok babi!

    ReplyDelete
  59. bodoh obe babi! button reply ko rosak la cibai!

    ReplyDelete
  60. blackberry all the way...

    ReplyDelete
  61. obe ko la motherfuckers sial!!! sukati la diorg nak pakai phone ape...ko puji2 samsung peniru tu pon bukan die boleh putihkan kulit bini kau!!... puuuiihhh!!! dasar hanjing gemok!!..puihh!!!

    ReplyDelete
  62. SOUTHERN TERRITORY16 January 2012 13:06

    your deserve for that 'Obefiend Weiland' aka 'SERIUS' tahi benci senyuman bla bla.

    ReplyDelete
  63. bini obe keling ke?
    doesnt matter, had fap...fap..fap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. U ARE SICK MOTHERFAKKA... BODOH SIAL..
      KELING BANYAK BULU TAU.. HAHA..

      Delete
  64. Dear Obe,
    Kalau ko pencipta iphone or android phones, pastu orang mcm ko kutuk2 phone yg ko cipta, mesti la ko terasa kan? Tapi in the end, you don't give a damn sebab phone ko laku di seluruh dunia. In the end, it's the money you make out of your ideas.

    Bagi aku, kalau kita ni cukup matang, kita tak perlu nak kutuk phone and their users sbb nampak sangat ketidakmatangan bila memberi komen sebegitu. Setiap phone ada kelebihan tersendiri. Jangan terlalu bias just because ko guna android phone.

    Ada kawan aku dulu guna android phone, pastu hijrah ke iphone hanya kerana aku nak kesenangan and friendliness of an iphone. Iphone dia pernah tenggelam masuk air selama 5 minit, pastu dikeluarkan dan dia ingatkan dah jahanam. Dia gi hantar repair dan diorg just ganti bateri dan iphone dia dah ok without formatting the phone and all the data masih ada lagi dalam phone tu. Sampai sekarang dia guna iphone tu dan tak pernah hang.

    Aku pun suka android because i'm a techie guy dan kerja aku byk berkaitan dgn open source thingy. So, sepatutnya aku guna android la kan. But I chose not to sbb kerja aku sendiri dah memeningkan kepala. Even boss aku yg expert gile in IT, beli iphone, pastu jual and beli SGS2, pastu tak puas hati dgn SGS2 dan tukar balik iphone. No doubt SGS2 mmg ada byk functionalities but tak semua kita guna. Same goes with iphones.

    Tak semestinya apa yg ko suka tu kena org lain pun suka gak. Pastu apa yg ko tak suka tu ko kutuk2. Setiap orang ada citarasa dan lifestyle masing2. So terpulang la pada diorang nak beli apa pun. Not your money anyway.

    Sama mcm kalo ko jadi mat rempit, ko nak modify ekzos motor ko kasi bunyi nyaring supaya lagi power dan ko fikir org2 keliling ko akan suka dgn apa yg ko buat. Padahal org2 keliling ko akan menyampah dgn bunyi bising mcm tu.

    Aku sbg pembaca blog ko ni nak mintak tolong sgt la supaya grow up and be wise. Jgn syok sendiri je. Ok?

    Thanks bro...

    ReplyDelete
  65. tah obe! ko bace ape anon atas ni tulis. ko ni sedap kepala butoh ko nk kawen je tulis cm tu. babi sial obe! cibai gemok gatal kote nk kawen!

    ReplyDelete
  66. yeah.. congrats to all blogserius readers ^o^

    ReplyDelete
  67. dude. them motherfuckers you mentioned above could be someone's mom / dad / siblings / beloved people whatsoever. hey i dont have the likes or loves toward iPhone4s either. but do you really have to hate them people who prefer iPhone4s rather than Androids?

    you can dislike the gadget, but calling those who buy the gadgets shouldn't be scorned by calling them motherfuckers. C'mon obe. you're better than that. (i think)

    ReplyDelete
  68. dua2 sampah, apple ke samsung ke, csl gak yg terbaikkkkk. hahahaha

    ReplyDelete
  69. Aku suka Samsung Galaxy sebab made in -Korea Selatan, aku tak suka Apple iPhone4S sebab made-in USA negara pembunuh manusia2 sejak perang dunia ke-2 hingga kini 2010 di Iraq, Palestine dan Afghanistan.

    Kalau beli iPhone4S samalah macam sokong kezaliman USA dan Israel....

    ReplyDelete
  70. Bodohnya berebut2 macam beruk - nak beli iPhone4S, negara China bukankah pandai buat sendiri(tiruan)? Lagipun ada parts chips dalam iPhone4S dibuat oleh syarikat Korea Selatan...

    Senang2 saja boleh buat iPhone4S sendiri - lagi lah bagus daripada beli & kayakan syarikat Apple...

    Apalah bangang - iPhone4S pun diorang macam jakun sangat tu?

    ReplyDelete
  71. Papatah Melayu ada menyebut...

    Seperti beruk mendapat bunga...atau seperti beruk nak dapatkan bunga...ha ha ha.

    Dua-dua beruk....Peminat Apple dan iPhone4S.....Sampah betul la otak kalau dah terlalu memuja USA.

    ReplyDelete
  72. SERIUS best.
    bace komen2 kt sini lg masyuk dr bace enrty kt ats t LOL

    ReplyDelete
  73. normal le tipikal americans yg nk 'americanize' the whole world.aku dpt kesan cubaan utk 'americanize' Finland!

    ReplyDelete
  74. Abang Obey nih macam yahudi. Dia post 1 topik untuk di "spark" kn supaya orang lain bergaduh, tapi dia tetap dapat duit setiap kali kita klik pages dalam blogserius dia nih.
    Kita rugi bertengkar, dia tetap untung gelak perut. Ntah duit tu ada berkat ke tak,kah kah kah. Kalau betul la dia nih blogger informative, xde nye nak kondem2 pihak lain.

    ReplyDelete
  75. Obepig pun pakai iPad. Pfffft. bukan kah itu iFags juga?

    ReplyDelete
  76. ptt la kau bangang dan gemuk obe,user samsung rupanya. dah kene lah tu dgn smartphone bangang kau tu dgn kau,besar dan tak berguna.
    aku user samsung dulu woi,bangang apa kejap2 jem?
    iphone mmg kecik,tp susah nak jem mcm samsung.
    samsung bangang penciptanya si Kpop. Obe kau buta hati,otak jem. tak boleh bezakan yg mana sampah,yg mana intan berlian.
    sampah mmg besar2 gedabak,mcm samsung dan kau obe.
    iphone kecik,bagaikan intan berlian.
    hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails