Monday, 19 December 2011

Serius Shit - RESPEK : Aktivis-Aktivis Muda Wanita Mesir Yang Berani (10 Gambar)


Tak Gentar FRU Apatah Lagi Ludah Si Songkok!

Ini dia anak muda wanita Mesir. Tak gentar dibelasah Polis Anti Rusuhan yang menghalang mereka menentang pilihanraya yang korup baru-baru ini. Sungguh JANTAN polis anti rusuhan Mesir ini. Perempuan dah kena blasah dengan cota aluminium dan separa bogel disepak terajang. So fucking manly! Remember kids... IDEAS ARE BULLETPROOF.

p/s : Ada gambar dalam set ini yang disturbing in nature. Gambar keganasan terhadap wanita. Jadi kalau tak mahu offended dengan "kejantanan" FRU Mesir jangan klik link berita penuh dibawah







Laporan asal DM

79 comments:

  1. akhirnya aku first...hahahahahaahaha..

    ReplyDelete
  2. R.E.S.T.E.C.P.A : Ali G

    ReplyDelete
  3. 2 gambar teratas tu kat bahrain. the rest tu memang egypt. brutal taraf saitan. gambar pompuan sampai terbukak baju kena pijak tu memang aku paling sedih sebab pompuan tu asalnya berjubah (abaya).

    ReplyDelete
  4. Dasyat Di Negara Arab..Ganazzz..

    ReplyDelete
  5. video asal pasal perempuan jubah kena koyak tu serius ganas. ganas sampai boleh buat FRU malaysia sekadar pukul-pukul manja masa demonstrasi2 kat KL.

    ReplyDelete
  6. fap fap fap braaa

    ReplyDelete
  7. gamba 1st tuh polis dia mcm cikgu zakiah jer

    ReplyDelete
  8. kepale otak dia buat kt pompuan mcm tu!! marahnye la aku, takat pukul dh la ni smpai bukak baju buat ape? eee, emo tol aku la.

    ReplyDelete
  9. she (they) deserve it. inilah padah bila menentang kerajaan. harap pihak berkuasa melasia juga jangan berlembut dengan golongan muda yang naik lemak camni.

    ReplyDelete
  10. walaupun ni kt negara luar tapi APE REAKSI NAJIB?? perempuan2 ni pon sedara kita jgk, xkn dasar tak masuk campur kerajaan melebihi sifat kemanusian kita?? mana kak mah!?? mane najib??

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. celaka.perempuan bukan untuk dipukul,perempuan untuk disayangi.

    ReplyDelete
  13. @funaki

    You are the reason why a lot of people stay dumb in Malaysia. You are one of a good example of an ignorant dick who thinks the government is so fucking perfect that they deserved to be treated like gods and have their dicks sucked by everyone. In your little closed mind, you think everyone opposed to the ideas from the government deserve to be punished severely because let's face it, you're one of their loyal dogs who don't really notice your masters doesn't really love you, they just enjoy the power they have controlling your every damn movement like the puppet you are while you just do what they told you to without question. Everything you said in your rubbish babbling is irrational and I felt like everyone who read what you submitted in this comment section became a little dumber for reading it. I award you no points and may god have mercy on your soul.

    ReplyDelete
  14. just to say aku student kat egypt....negare dorang start corrupt bile tentera jatuhkan sistem pemerintahan gabenor dorang....bayang kan dulu barat siap pinjam duit dr mesir nak gambarkan betape kaye nye dorang....sume yg tentang kerajaan tue sume nak sistem pemerintahan cam malaysia...stp kali jumpe org arab dorang msti ckp malaysia good ang mahathir briliant...bersukurlah korang dok malaysia...sini miskin giler gaji rendah nak mampos sbb x de cukai ngan banyak sngt subsidi kerajaan sbb nak tunjuk baek(kononlah)...jd siape mntak turun cukai ngan banyakkan lagi subsidi tue cube fikir psl mesir yg punye cukai rendah ngan subsidi banyak sngt....

    ReplyDelete
  15. Arab bodoh!!kebodohan yg tiada tolak banding nya di alam samesta ini!!..i spit on your face...ptuihhh!!

    ReplyDelete
  16. @funaki

    not sure if trolling...

    ReplyDelete
  17. ahli politik yg memluakan perang ....

    ReplyDelete
  18. dah semua jangan nak berlagak pandai! bukan korang dok sana pun nak komen lebih2 pasal satu gambar jer. bukan korang tahu the bigger picture. few pictures doesnt really explain everything. fikir pasal negara sendiri dulu sebelum maki hamun negara lain. god bless you all.

    ReplyDelete
  19. deyyy org panas hati ngan UMNO mesia neh pasei SALAH GUNA KUASA..pahang tak?..kalu takder salah guna kuasa banyak benda dlm mesia neh yg memudahkan rakyat.. rakyat sedia membantu kerajaan utk kemakmuran bukan kikis duit rakyat utk kayakan kroni kerajaan..


    aku paham kroni UMNO buat2 budus bole grab something dari korang yg bebetui budus sokong UMNO and has nothing...

    ReplyDelete
  20. Bukan saja di negara Arab, di Malaysia juga FRU kita tak kurang ganas. Sapa pernah kena terajang tau lah darjah keganasan mereka.

    Minta izin tuan rumah nak pinjam foto ni..permisi..

    ReplyDelete
  21. @Rekti,
    no govt is perfect as no human is perfect. people are dumb by choice, our govt make school and universiti for YOU to get education, be smart; not fight! this is what all you retards should be getting once you step out of boundaries.
    @Syaz1, no troll. just simple minded

    ReplyDelete
  22. @JR,
    FRU melasia hanya ganas bila engkorang ganas, dengan sengaja melanggar arahan dan menimbulkan provokasi. cuba engkorang duduk rumah elok2, makan nasik dan bersetubuh 7 posisi macam kitorang yang baik dan sopan ni. takde masa la fru nak ganas. ada paham?

    ReplyDelete
  23. the third force19 December 2011 12:40

    @Rekti
    well said...

    the gov should be afraid of the people, not the other way round
    -V-

    ReplyDelete
  24. @funaki woww..xsangke ade lgi mnuasie lembap n mudah dperbodohkn macam funaki...hahahahahaha~~

    ReplyDelete
  25. ada jugak gampang solo bangan mcm si funaki ni.

    to funaki, pegi masuk jamban, ko makan taik dalam jamban tu kalo ada.

    to those who blind to the corruption suffered by our nation, boleh join si funaki tu makan taik sekali.

    ReplyDelete
  26. kita kena paksa diri untuk pham mereka yang bkerja sebagai 'pencacai anti rusuhan' ni.. dorang makan gaji je dowh.. angguk2 geleng2 je yg dorang mampu buat.. kena jaga jugak kerak nasik dalam periuk tu cukup ke x tuk anak bini.. Still coolness goes to the protester.. comment gambar plak; uiks! is that bulu i see.. lulz~

    ReplyDelete
  27. nak tengok video tuh.. boleh bayang macam mane terseksanya dorang nih.. any link??

    ReplyDelete
  28. pompuan nak equal rights kan..so this is an equal treatment..bash those ugly faces...

    ReplyDelete
  29. Apa masalah korg nk hemo2 ni... kate demokrasi, bkn demotrasi... pilihanraya ada, pangkah jelh owg len klu x suke krajaan skrg kn snang... n klu nk kate spr tu korup, abis yg mnang 5negeri tu cmne leh lepas yek... so, xyah nk demo2 aman ke, smpe mase ngundi, ngundi btul2.. toksah nk maki hamun sape2, korg sume blum tntu sebek ape yg kowg ckp pn...

    ReplyDelete
  30. hosni mubarak dah digulingkan pon tak reti nak kongsi kuasa. sgt fakap negara ni.

    ReplyDelete
  31. memang polis kat mane2 pun memang mcm cibai!!!..polis yg baik n terbaik adalah polis israel...

    ReplyDelete
  32. Gambar ni cukup menunjukkan keberanian mereka atas nama kebebasan

    klik link blog hamba untuk video gambar-gambar di atas....

    http://nukilanpanglima.blogspot.com/2011/12/aktivis-aktivis-muda-mesir-yang-berani.html

    ReplyDelete
  33. LOL sampai kiamat la protest diorang ni xkn habis2. libya pun ade petunjuk akan ade protest sampai kiamat

    #failniversaryyear1

    ReplyDelete
  34. polis pukimak, anjing pemerintah. jangan sesukahati mak bapak kau cuba-cuba ubah stereotaip ni.

    ReplyDelete
  35. @mr.Q: saya is bodoh. that is given fact. no argument there. kalo saya pandai, dah lama saya dok amarika, the land of the free. kamu pula, menetap di mana?

    @muroza: tahi palat yang kamu jilat di konek anwar ibrahim semasa beliau mengeluarkan dari dubor saiful bukhari lebih manis rasanya kan??

    @Almightty Bongzilla: bila kena curik, eksiden, anak hilang, trafik jem, buat aduan suma gi jumpa POLIS jugak kan. sapa yang bodoh ni? selesaikan sendiri masalah kamu kalau terel, jangan berlagak

    ReplyDelete
  36. palabuto funaki. bodoh. kau bukan level aku nk bersembang. tolong pegi mati lekas. neraka memanggil2 orang bahalul macam kau ni. semoga tuhanmu ampunkan kebodohan kau tu.

    ReplyDelete
  37. Kesian Funaki. Kita dah masuk 2012, tapi rupanya masih ada spesis zaman batu yg tersilap masuk zaman...Kesiannnn...

    ReplyDelete
  38. us army 3 color body armor. win!!

    ReplyDelete
  39. sembang kdai kopi smata. in the end, hantaq anak mngaji kt skolah kerajaan jugak~

    ReplyDelete
  40. nampak bulu ketiak do

    ReplyDelete
  41. fuck the gods for letting these happened

    ReplyDelete
  42. bodoh sial. sekolah kerajaan tu hak rakyat la bodo, bukan hak kerajaan. duit cukai ngko jugak bahalol! apehal bebal nak mampos sangat ni?

    ReplyDelete
  43. @funaki

    Being imperfect doesn't mean they can just willy nilly use their power to oppress people. A country is not a corporation, a country is a community of people. What government should do is for the best of the people, the citizens, the civilians, not just for the best of the top hierarchy in the fucking government. You tell us to be smart yet you agree with uncontrolled violence. Do you know the difference between the neanderthals and sapiens? Neanderthals are humans like you who tend to resort to violence in their problem solving while sapiens are much like us. We think about what we got, what we deserve and what we should deserve if we should. We act with words, we vote, we tell them to change, we play fair. But do you see changes happening for the best of the people. I know I don't. Yet those people in the government live like kings, and they got more every day. Does that seems fair. It's most fucking certainly not. Open your fucking primitive mind and see life not like a dog but like a bird.

    You fucking sick fuck.

    ReplyDelete
  44. fuuu naseb baik pkai bra lawa.. perghh gua terbyg dia on top...

    ReplyDelete
  45. Kpd mereka yang sedang bertikam lidah. Tlg jwb soalan ni, jika kerajaan malaysia bertukar, anda jamin ke xkn ade penyelewengan wang, korupsi dan kroni? Kepada mereka yg merasakan pemikiran mereka telah melangkaui zaman, tlg jwb kerana aku inginkn kepastian.

    ReplyDelete
  46. @ nope, sama je.. Or even worse.

    ReplyDelete
  47. pakatan pergi mampus19 December 2011 23:19

    kepada yang budget PR naik Malaysia makin makmur boleh pergi mampus

    i lol at the egyptions they got wat they asked for anarchy chaos and destruction. another arab country bites the dust.

    ReplyDelete
  48. Apa yg aku cuba tekankan disini, jgn gunakan point-point itu utk membuat perbandingan. Sungguh x matang. Cuba buka sikit minda, dan cuba fikirkan jalan penyelesaian yg lain tanpa melakukan rusuhan atau tunjuk perasaan. Bdk kecil je yg suke tunjuk perasaan ni. Tlg jgn mudah diprovokasi.

    ReplyDelete
  49. aduh...ganas betol la depa ni...

    ReplyDelete
  50. korang bagi je apa komen korang suka.....bukan korang yang rasa....yang mendapat tempiasnya adalah pelajar dan rakyat Malaysia yang duduk kat Mesir ni.....http://blogdowh.blogspot.com

    ReplyDelete
  51. PRO UMPORNO CELAKA...19 December 2011 23:41

    Respect kt rkyat mesir..dorang nk pemimpin yg betol2 ble mmimpin...xnk corupt n dibodohkn oelh pmimpin mcm kt negara 'M' nie...mkn duit rakyat xaBIS2...pastu kna tegur ckit dgn rakyat sume nk jd panglima..nk ludah2 muka org..dh mcm taik yg dmakan oleh mamak2 pineng la aku tgk..pmikiran cm lembu kak ijat jalil je...SERIUS shit!!!

    ReplyDelete
  52. fap fap fap... wtf! ketiak berbulu! cancel..zippp

    ReplyDelete
  53. I think Funaki got a point there, though I don't quite fond of his/her harsh and provoking sentences.

    But I'm totally 100% agree with Razin.How can you be so sure the opposition wont do the same thing(or even worse) that the current government did(corruption etc)?
    I for some reason hate Rosamah Mansor as much as you guys but again if the opposition rule the country what makes you think you wont be hating their wives as much as you hate Rosmah.(This is just one example)

    People are not perfect. As good as you thought they are, they'll be corrupted by politics. Once they have the power, they'll be JUST THE SAME.

    What are we doing? we are actually dividing our own race and sooner or later this country will fall to the non-Malays and then maybe you guys will be happy..

    Just saying..

    ReplyDelete
  54. @rekti puhhh... Gila engko rekti pegi tulis panjang panjang dalam bahasa inggeris, aku mana paham. Kan engko sendri kata aku bodoh. orang bodoh tak nampak kemajuan dan kemewahan negara padahal dia sendiri menikmati semua kesenangan yg kerajaan sediakan. you are a blatant obtuse faggot for denying all the prosperity YOU are enjoying. sad to see all the effort educating YOU has been wasted on your impending govt retaliation. Wake up bro. Life in malaysia is only hell to you because you Choose to see it like that. Kesian

    ReplyDelete
  55. ak setuju ngn funaki.jgn ingt bole wat perubahan yg perfect klo bole guling krjaan.even diorg mkn duit hrm,ko jeles ke ngn dosa diorg?itu sume afterlife akan dpt balasan.ingt apa yg kerajaan dh buat selama ni,esp negara aman.ak berani potong kepala,klo anwar jd pm,mmg hancor mesia.kesian generasi2 muda nnt..

    ReplyDelete
  56. Kah kah kah! Joke2! Best tengok orang2 yang rase bagus2 berdebat. *makan popcorn* . Carry on.

    ReplyDelete
  57. @funaki

    I'm not exactly a Malaysian but I live and work in Malaysia so Malay is a second language to me. Sorry if that makes you feel dumb but on the same time I'm glad that you are dumb. That will explain your whole situation where you blurt out stupid insights and comments.

    For your information no one is denying the things the government gave to the people, even to me, an outsider. But in turn I bring economical profit although not significant but is worth what I took.

    My life in Malaysia is not exactly hell but not heaven either. People who their lives are like hell doesn't chose to see it like that, they felt it. They still feel it. It's because of fucked up situation like these that makes people realize the errors the government makes, however insignificant needs to be fixed. But no, despite what the majority says the government is too pig headed to follow a low life's advice and stick to their grand plan. I'm not an avid politic observer but I know enough to see what is wrong and what is right. You ignorant pretentious dogs of government can carry on with your cheap miserable lives while the true people of the country fight for what they deserve.

    ReplyDelete
  58. konserto terakhir20 December 2011 03:07

    aw, come on guys. of course we should be thankful for what we have,but if the govt does wrong, should we just stay put and act as if nothing happens? Take the nfc issue for example. something wrong has happened, and even bn members agreed that this issue could be used against the party to defeat them in the upcoming election. where has the money allocated for the project gone to? i bet u've all read about the condo thingy, which is totally unrelated to the project. there are many other suspicious deeds done by them, which you won't find in utuseks or tv3suku because it's totally controlled by the govt and will only propagate anything beneficial to bn.

    u gotta open your eyes. i'm not saying pr is perfect. heck, i'm not even interested in politics. but i care, just enough to know which party should i root for, so in the end i could say that i've done my part.

    ReplyDelete
  59. @konserto terakhir

    I agree with you. I'm not much into politic but after reading the comment section I just can't help it. It's a silly mistake to read them in the first place.

    ReplyDelete
  60. manly tears..nk tlg x boleh...negara bergolak...ideas is bulletproof

    ReplyDelete
  61. kat malaysia, polis dan pegawai anti-rusuhan lembik macam bapuk. pastu tembak orang dgn air lagi adui... patut import dr egypt ni, baru la mcm lelaki.

    ReplyDelete
  62. macam B.I.N.A.T.A.N.G
    enuff said.

    ReplyDelete
  63. Kesian Rakyat Mesir..Keluar Mulut Harimau, masuk mulut Buaya...Apa cerita?

    Bersyukur Kita Di Bumi Malaysia...

    Egypt..your revolution is nothing...

    ReplyDelete
  64. aku rasa Funaki tu saje comment nak provoke..

    ReplyDelete
  65. @hafiz

    Quote yours:
    "Egypt..your revolution is nothing..."

    Finally only you understand the stories around the picture ;-)

    ReplyDelete
  66. dear @funaki it seems like u are the most retard person i ever see. Kalau salah seorang keluarga kau jadi macam gambar dekat atas, tak kisah adik kau ke? mama kau ke? kau rasa apa? happy? sial pergi dengar Rage against the machine dulu lah adik manis. Chow!

    ReplyDelete
  67. "saya nak bagitau saya dan rakan2 dari pergerakan pemuda islam seluruh utara nak bagitau pada FRU/POLIS/TENTERA ARAB FUCKING SHITT yang kurang ajar sepak terajang gadis2 arab yg cun2, jangan sampai kami jumpa kami tampar kami ludah muka engkau. kau ingat kau siapa berani datang kacau awek2 kami. jangan sampai satu hari kami jumpa kami ludah, berani kau kurang ajar dengan kami yeh?

    ini semua panglima-panglima perang tau? ini semua panglima2 melay tau? kami tak gentar .... semua. .. jadi macai & kuda OBAMA betul tak? ko hanya macai dan kuda ISRAIL betul tak? kau hanya digunakan sebagai kuda untuk memalukan diri sendiri, betul tak? .. bagi kau belajar, jadi askar, bukan bunuh rakyat sendiri, bukan jadi kuda amerika shit, bukan jadi macai freemason. jelas menunjukkan askar macam korang ni, otak letak kat kepala lutut. kalau aku jumpa askar yang bogel awek bra biru tu aku jumpa aku ludah muka kau! kurang ajar punya budak! puii! aku jumpa kau siap!"

    ReplyDelete
  68. TENTERA FIRAUNN

    ReplyDelete
  69. ak cme nk ckp sgguh kasihan kat anjing2 gov ni, sm jgak la pd anjing2 umno kat m'sia...bgmbira la smntara ms msih ade...sbb lpas ni korg bkal jd insan yg plg serius n murung dlm idup, tk pecaye? tggu thn dpan...

    ReplyDelete
  70. bangang punya askar-askar tu,kat dunia boleh ko wat camtu,tgok la balasan akhirat nnt...wallahualam

    ReplyDelete
  71. tak kejam lah polis mesir tu...polis malaysia lagi kejam...tangkap anjing bersih, lepas tu bagi makan sedap..

    ReplyDelete
  72. wah, tak le ganas mana mana polis malaysia.. takat pancut air ngan asap je kat perhimpunan BERSIH 2.0.
    Tu pun AMBIGAY kata polis malaysia paling ganas di dunia..
    Syukur Malaysia Aman..
    Syukuri masa Aman sebelum Perang!!

    ReplyDelete
  73. sapa yg anti kerajaan tu, boleh jamin ke PR boleh 100% jujur memerintah? Blah la.. Projek pun gaduh2 sesama sendiri kat Selangor tu.. ptuih!! Sampah dibiar melambak!!

    ReplyDelete
  74. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails