Tuesday, 1 November 2011

Serius Shit - Ular Sawa Mati Dengan Rusa Dalam Perut (5 Gambar)


NAHAROMMMMMMMMMM

Di Florida seekor ular sawa burma ditembak mati oleh pegawai Perhilitan Florida. Ketika dibunuh perut si ular sawa mengandungi seekor rusa yang masih fresh. Ular Sawa Burma ini terpaksa dibunuh kerana ianya non native species dan mengancam keseimbangan ekosistem everglades Florida. Adalah dipercayai ular sepanjang 16 kaki ini dilepaskan oleh tuan punya selepas tak mampu nak dibela. Mahal woi!





Laporan asal NBC

24 comments:

  1. dasat la.. leh mkn cenggitu saja. ish ish ish

    ReplyDelete
  2. Kepala cuma besar tapak tangan, tapi mampu telan seekor rusa...
    Hati2 dengan ular sawa walaupun cuma sebesar peha dan tidak berbisa macam ular tedung / cobra...

    Nasib baik dia tak telan tuan yang bela dia dulu, baru sesuai sangat!

    ReplyDelete
  3. grrrr..

    gila gempak..

    kuasa Allah..

    ReplyDelete
  4. napa xtangkap pastu masuk zoo jek! urghhh

    ReplyDelete
  5. klu pjg 16" lbih krg sma dgn ular sawa yg di johor thn 95 dulu...ular sawa tu dh pun menelan melebihi paras bahu si penoreh getah b'bgsa cina. bhgn bahu manusia ialah bhgn yg paling lebar..klu abg si mangsa lmbt menemui tentu ular sawa tu dh b'jaya menelan si mangsa. yg kuar dlm paper tunjuk gmbr ular tu telan smpai kepala setelah ular sawa tu mati.aku dpt tngok gmbr real ular sawa tu sdg menelan mangsa hampir separuh bdn sbb ayah kwn aku part time reporter kt johor...

    ngeri beb...

    lg 1, aku prnh tngok ular tedung hmpir sebesar tiang elektrik tgh telan biawak pjg 4 kaki...pjg ular tu 30 kaki!!!! ini pun real wooo...klu x caya tnya staf Unit Pengurusan ladang UiTM Pahang sbb aku pernah jd student kat sna...pasukan bomba & penyelamat yg dtg pun t'ketar2 konon nk tgkap tp x jd...

    ReplyDelete
  6. shoot first, ask later..

    typical #amerika

    ReplyDelete
  7. dia malas nk cri makan da..nak lepak lak stahun..

    ReplyDelete
  8. baru tengok natgeo pasal everglades kat tv1 smalam...ular ni boleh merantau jauh sehingga berpuluh2 batu sampai ular yg ditag pakai RFID tak dapat dikesan kat lokasi dia dilepaskan semula

    ReplyDelete
  9. bodoh punye americunt! hantar zoo la.kejiiiiiiii!!!!!!!

    ReplyDelete
  10. uish blh buat duit ni...kulit ni buat kasut, beg tu

    ReplyDelete
  11. kalau dia telan kau obe lagi best. Daripada pam kau dalam pesta yimin of taiwan.

    ReplyDelete
  12. fresh gila rusa tuh!

    ReplyDelete
  13. mana selera nak telan obe..penuh ngan lemak...satgi makan mampuih terus tak larat..

    ReplyDelete
  14. baru bajet x yah makan 2 mggu dah mampus

    ReplyDelete
  15. aku rasa lebih sesuai klu ko kate peg MERGASTUA sbb PERHILITAN (perlindungan hidupan liar dan taman negara) tu kat Malaysia je ade. tp ko peduli ape pon kan? hahaha

    ReplyDelete
  16. mana ranting die?

    ReplyDelete
  17. mcmane plak klu ular sawa menelan bapak gajah??? lolwut

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails